נשיא אוקראינה, וולודימיר זלנסקי, קרא לנשיא ג'ו ביידן להגיע לבקר במדינתו כדי "לבוא לכאן ולראות" את ההרס שנגרם על ידי הכוחות הרוסים.
(צילום: AP)
בראיון לרשת CNN, זלנסקי נשאל אם יש תוכנית לכך שהנשיא האמריקני יגיע לבקר במדינה, כפי שעשה לאחרונה ראש ממשלת בריטניה, בוריס ג'ונסון. "אני חושב שהוא יעשה את זה", אמר זלנסקי. "זאת אומרת, זו ההחלטה שלו, כמובן. אבל אני חושב שהוא המנהיג של ארה"ב, ולכן הוא צריך לבוא לכאן כדי לראות".
בשבוע שעבר, הנשיא ביידן אמר כי הוא רוצה לבקר באוקראינה, אך גורמים רשמיים בארצות הברית עדיין ב"דיונים" אם פקיד אמריקני בכיר יכול לבקר במדינה שסועת המלחמה. גם בחודש שעבר, כאשר ערך ביקור רשמי בפולין ברקע המלחמה, הנשיא אמר דברים דומים, אך טען כי מערכת הביטחון מונעת זאת ממנו.
"הם לא יתנו לי, כמובן, לחצות את הגבול ולהסתכל על מה שקורה באוקראינה", אמר אז.
בתוך כך, מנהיג הבית הרפובליקני, קווין מקארתי, הפנה אצבע מאשימה כלפי הנשיא ביידן בטענה כי מקבילו הרוסי, ולדימיר פוטין, כנראה לא היה פולש לאוקראינה לולא ארה"ב הייתה שולחת ציוד צבאי לקייב מוקדם יותר.
מקארתי, שלקח חלק ממשלחת נציגים דו-מפגלתיים שנסעו לפולין בתחילת החודש על רקע המלחמה, אמר כי הוא ראה את "החוזק" של העם האוקראיני, ואת "ההרס" שרוסיה גורמת באוקראינה, שמכוונת גם נגד נשים וילדים.
"זה הולך להיות גרוע יותר. ואוקראינה לא מבקשת מגברים ונשים אמריקאים להילחם עבורם, כל מה שהיא מבקשת זה את הנשק כדי להגן על עצמה", אמר. "אם היינו נוקטים בפעולות האלה מוקדם יותר במקום לחכות עד לאחר הפלישה, כנראה שהם לעולם לא היו פולשים".
מקארתי הוסיף כי הוא לא חושב שפוטין נרתע מהסנקציות שביידן ובעלות בריתה של ארה"ב הטילו על רוסיה לפני הפלישה, והדגיש שוב כי "אוקראינה השתוקקה ליכולת להגן על עצמה. לו היינו מעבירים את הנשק מוקדם יותר, זה היה מציל אלפי חיים, וכנראה את ההחלטה של פוטין לא להיכנס".