תוחלת החיים בארצות הברית המשיכה לרדת במהלך 2021 לאחר הירידה הדרמטית שנרשמה שנה אחת קודם לכן, כך עולה ממחקר חדש שפורסם השבוע.
אילוסטרציה (צילום: Getty Images)
המחקר, שפורסם ב-medRxiv וטרם עבר ביקורת עמיתים, מצא כי תוחלת החיים בארה"ב ירדה ב-0.4 שנים במהלך 2021, וזאת על רקע המשך התפשטותו של נגיף הקורונה ברחבי המדינה.
כאמור, ירידה זו מצטרפת לירידה של 1.9 שנים בתוחלת החיים במהלך 2020 - הירידה הגדולה ביותר במהלך שנה אחת מאז מלחמת העולם השנייה. לשם השוואה, בעשור שקדם למשבר העולמי, תוחלת החיים בארצות הברית השתנתה, בממוצע, רק ב-0.1 שנים בכל שנה.
"למרות שחיסונים יעילים הפכו להיות זמינים והיו אמורים לסייע לבלום את שיעור התמותה הגבוה במהלך 2021, קצב ההתחסנות של התושבים - בשילוב עם הווריאנט 'דלתא' של נגיף הקורונה - הובילו לזינוק בתמותה", כתבו מחברי המחקר.
עוד מצא המחקר כי מלבד כמה שבועות בקיץ 2021, במהלך השנתיים האחרונות נגיף הקורונה דורג בין שלושת גורמי המוות המובילים בארצות הברית.
אילוסטרציה (צילום: AP)
מעבר לתוחלת החיים בארצות הברית, החוקרים ביקשו להשוות את נתון זה לתוחלת החיים במדינות עמיתות (19 מדינות דומות, ביניהן אוסטרליה, אנגליה, הולנד, ניו זילנד, צרפת ואפילו ישראל).
מחברי המחקר מצאו שמשבר הקורונה גרם לפערים בתוחלת החיים בין ארה"ב למדינות אלה לגדול עוד יותר. בקרב אותן 19 מדינות, תוחלת החיים ירדה ב-0.6 שנים בלבד במהלך 2020 (כאמור, בהשוואה ל-1.9 שנים בארה"ב). אם לא די בכך, תוחלת החיים הממוצעת ב-19 המדינות דווקא עלתה ב-0.3 שנים במהלך 2021 (כאמור, בארה"ב נתון זה ירד ב-0.4 שנים).
כתוצאה מכך, תוחלת החיים בארצות הברית - 76.6 שנים - נמוכה בחמש שנים בהשוואה לתוחלת החיים הממוצעת ב-19 המדינות.
"אני חושב שזה חושף את ההשלכות של האופן שבו ארצות הברית טיפלה במגפה", הצהיר ד"ר סטיבן וולף, אחד ממחברי המחקר, "מה שקרה בארצות הברית זה פחות קשור לווריאנטים השונים, אלא לרמת ההתנגדות לחיסונים וסירובם של רבים לפעול לפי ההנחיות הבסיסיות ביותר, למשל חבישת מסכות".
ניתן לעיין במחקר כאן.