נורבגיה הודיעה כי היא מבטלת את כל ההגבלות הקשורות למגפת הקורונה, אפילו מרחק חברתי, בצעד קיצוני שעדיין לא ברור כיצד ישפיע על התחלואה.
אוסלו, נורבגיה (צילום: Shutterstock)
ביום שישי האחרון, הממשלה הנורדית הודיעה כי הגיע הזמן "לחיות כרגיל" עם הקורונה, לאחר 561 ימים מהפעם הראשונה בה החילו את ההגבלה הראשונה – בין אם מדובר במגבלת קיבולת במקומות מסוימים או בידודים.
כעת, הנורווגים יכולים להיכנס למסעדות, למועדוני לילה, להגיע לאירועי ספורט וכל דבר אחר ללא שום מגבלה, אפילו לא ריחוק חברתי. הממשלה אפילו החלה לעודד את התושבים לצאת לטיולים מחוץ לאירופה כאשר הסירו את אזהרות המסע בעולם.
"עברו 561 ימים מאז שהצגנו את הצעדים הנוקשים ביותר בנורבגיה בתקופה של שלום... עכשיו, הגיע הזמן לחזור לחיי היום יום הרגילים", אמרה ראש הממשלה ארנה סולברג במסיבת עיתונאים. "בקיצור, מעכשיו אנחנו יכולים לחיות כרגיל".
הצעד הקיצוני שביצעה הממשלה מגיע למרות ששיעור החיסונים באומה, המונה כחמישה מיליון בני אדם, עומד על 67 אחוזים, וכי גרסת הדלתא עדיין מתפשטת. בסך הכל, מאז תחילת המגפה, במדינה נרשמו כמעט 186,000 חולים בקורונה, ובסך הכל 850 בני אדם איבדו את חייהם לנגיף.
אוסלו, נורבגיה (צילום: Shutterstock)
הפרלמנט הנורווגי דן בנושא כבר תקופה ארוכה, והמהלך האחרון הוא חלק מתוכנית בעלת ארבע שלבים לביטול כל ההגבלות שיושמו עד כה, שנקבעה עוד במרץ אשתקד. המדינה רצתה להתחיל בשלב האחרון כבר מספר פעמים, אבל דחתה זאת בעקבות החשש לעלייה בתחלואה.
נוסף לכך, הממשלה המקומית אמרה לאזרחים שלה שהם לא חייבים לחזור לחיים נורמליים אם הם לא מעוניינים בכך. "בעוד העצות והכללים של הרשויות הוסרו, הפרט יכול לבחור בעצמו איזה סיכון הוא רוצה לקחת, ובאילו אמצעים הוא רוצה לנקוט", נמסר בהצרה.
נורבגיה היא המדינה הסקנדינבית השנייה שמחליטה להיפרד לחלוטין ממגבלות הקורונה, והיא עוקבת אחר דנמרק שהודיעה על המהלך ב-10 בספטמבר. גם בריטניה אימצה כמה מהשלבים הללו, שמטרתם לחזור לחיים נורמליים, אך מספר המקרים שם ממשיך לזנק ולא ברור כיצד הממשל יפעל.
בחודש יולי, סינגפור אימצה גישה דומה – אך תוך שבועיים חזרה בה מהחלטתה לאחר שהתוכנית נכשלה כישלון חרוץ. מספר מהקרים המאומתים קפץ משמונה לכמעט 200 תוך עשרה ימים, מה שגרם למדינה האסייתית להחזיר את המגבלות.