יונייטד איירליינס נקנה בקרוב ל-2 מיליון דולר בגין הפרות חוזרות של החוק הפדרלי, האוסר על חברות התעופה בארה"ב להחזיק נוסעים בתוך מטוס שאינו ממריא.
כך נמסר הבוקר (שישי) ממשרד התחבורה בוושינגטון, שהוסיף כי מדובר בקנס הגדול ביותר שאי פעם הוטל על חברת תעופה אמריקאית בנושא של עיכובי טיסות.
אילוסטרציה (צילום: Shutterstock)
לפי הודעת משרד התחבורה, הוחלט להטיל על יונייטד איירליינס קנס בגובה 1.9 מיליון דולר בעקבות 25 תקריות חריגות שאירעו במשך יותר מחמש שנים, מדצמבר 2015 ועד פברואר 2021.
במהלך אותן תקריות, יותר מ-3,200 נוסעים מצאו את עצמם מוחזקים בתוך מטוס שאינו ממריא במשך שעות רבות, ללא אפשרות לרדת מכלי הטיס.
חשוב להסביר כי החוק הפדרלי בארצות הברית מחייב את חברות התעופה להציע לנוסעים לחזור לטרמינל, במידה שהם בתוך מטוס שאינו ממריא, אם עברו יותר משלוש שעות (אם מדובר בטיסת פנים) או ארבע שעות (בטיסות בינלאומיות).
ראוי לציין כי החוק מתיר לחברות התעופה לחרוג ממסגרת הזמנים במידה שישנה בעיה בטיחותית או ביטחונית.
אילוסטרציה (צילום: Getty Images)
במשרד התחבורה ציינו כי יונייטד איירליינס נקנסה מכיוון שלא פעלה בהתאם לחוק הפדרלי.
כך לדוגמה, לפני שנתיים טיסה של החברה עשתה את דרכה לעבר העיר שיקגו, אולם היא נאלצה לנחות במדינה השכנה ויסקונסין בשל סופה חורפית משמעותית. לאחר הנחיתה בוויסקונסין, הנוסעים נאלצו לשבת בתוך המטוס במשך יותר מארבע שעות.
העיכוב הממושך ביותר נרשם ב-2016, במהלך טיסה בינלאומיות לעיר יוסטון שבטקסס. כמו במקרה הקודם, גם טיסה זו נאלצה לנחות יעד חלופי (ניו אורלינס) בשל מזג האוויר. במשך יותר מחמש שעות, מאות הנוסעים ישבו במטוס ללא אפשרות לרדת ממנו.
למעשה, ניתנה להם האפשרות לחזור לטרמינל רק כאשר החברה נאלצה להחליף את הטייסים (שבשלב זה חרגו ממגבלות זמן טיסה שהחוק מתיר).
אילוסטרציה (צילום: Shutterstock)
ביונייטד איירליינס קיבלו את הטענות של משרד התחבורה, אך ציינו שמרבית התקריות התרחשו במהלך סופות חורפיות קיצוניות ביותר, ועל כן החברה מתמקדת ב"נחיתה הבטוחה של המטוסים".
עוד אמרו ביונייטד כי 25 הטיסות המדוברות מהוות חלק קטן ביותר מתוך כ-8 מיליון טיסות שבוצעו ע"י החברה במהלך חמש השנים האחרונות.
כאמור, יונייטד נקנסה ב-1.9 מיליון דולר, אולם בפועל היא תידרש לשלם "רק" 950 אלף דולר. הסיבה לכך היא שבמשרד התחבורה החליטו לקזז את הסכום החברה הוציאה כפיצוי לאלפי הנוסעים (כ-750 אלף דולר), כמו גם הסכום שהחברה השקיעה במערכת שנועדה למנוע מתקריות זה להתרחש (200 אלף דולר).