גורמי הבריאות בהודו ובעולם חוששים מאוד מהתפשטות וירוס נדיר בהודו בשם 'מניפה' עד כדי מגפה, כאשר הנגיף הרבה יותר קטלני מהקורונה.
חולה קורונה בניו-דלהי, הודו (צילום: Shutterstock)
ביום ראשון האחרון, ילד בן 12 מת בבית חולים בקארלה, מדינה בדרום הודו אשר נאבקת עם מספר גבוה מאוד של חולי קורונה. לפני מותו, הוא ביקר בשני מוסדות רפואיים אחרים, וייתכן ובא במגע עם כמאה אנשים, כאשר עד כה זוהו לפחות 11 אנשים המראים סימפטומים פוטנציאליים למחלה. בינתיים, 48 חולים מביה"ח בקארלה נבדקו.
ההתפרצות הקודמת של 'מניפה', אשר נקראת גם 'ניב', הראתה שיעור מוות מוערך בין 40% ל-70%, על פי ארגון הבריאות העולמי (WHO), מה שלמעשה הופך אותו למסוכן בהרבה מהקורונה.
"בהתפרצויות הללו, הוכח כי הנגיף מתפשט מאדם לאדם, מה שמעורר חששות לגבי הפוטנציאל של 'ניב' לגרום למגפה עולמית", נמסר מהמרכז לבקרת מחלות ומניעתן, ה-CDC.
גורמי בריאות רשמיים בהודו מנסים לפעול במהרה, והם יבצעו מעקב מדלת לדלת כדי לזהות שרשרת הדבקה אפשרית ולהשתלט עליה. הם מנסים להרחיב את הבדיקות, בעוד אנשי הקשר העיקריים של הילד – משפחתו ועובדי הבריאות, נמצאו שליליים.
"כאשר שמונה אנשי הקשר המיידים שנבדקו נמצאו שליליים, זו הייתה הקלה גדולה", אמרה שרת הבריאות במדינה, וינה ג'ורג'.
קורונה בהודו (צילום: Shutterstock)
'מניפה', בינתיים, יכולה להיות "מאתגרת" לזיהוי "כי אין סימפטומים מוקדמים ספציפיים למלחמה", למרות ש"זיהוי ואבחון מוקדם הם קריטיים להגדלת סיכויי ההישרדות ומניעה העברת המחלה לאנשים אחרים", נמסר מהמרכז לבקרת מחלות ומניעתן.
העיתון 'הודו היום' הזהיר את קוראיו: "אופי ההדבקות בנגיף הוא כזה שאם ההתפרצות תצא מכלל שליטה, היא עלולה להוות איום גדול יותר על בריאות הציבור מאשר מגפת הקורונה".
הנגיף התגלה לראשונה במלזיה וסינגפור בשנת 1999, עם התפרצות של כמעט 300 מקרים ויותר, עם יותר ממאה מקרי מוות. כך ציין ה-CDC. לרוב, הנדבקים סובלים מדלקות מוח או מניפיחות במוח, ואם הם שורדים, הם סובלים לעיתים קרובות מפרכוסים ואף שינויים באישיות. הנגיף יכול להישאר רדום בגוף, והאדם יכול לפתע לחלות ולמות ממנו "חודשים ואפילו שנים לאחר החשיפה", אמר ה-CDC. אין חיסון נגף הנגיף, והטיפול היחיד הוא טיפול תומך.
המדינה קארלה התמודדה בשנת 2018 עם התפרצות של 'מניפה', אז מתו יותר מעשרה אנשים. אלא שהפעם הדאגה גדולה יותר, מאחר שהמדינה כבר מתקשה להכיל את חולי הקורונה. רק ביום שני האחרון זוהו במדינה כמעט 20,000 מאומתים חדשים, נתח גדול מתוך 31,222 החיוביים ברחבי הודו.