האו"ם קרא לאוסטרליה לסגור את כל תעשיית הפחם שלה בתוך 10 שנים בשם המאבק בשינויי האקלים.
סלווין הארט, עוזר המזכ"ל הכללי של האו"ם והיועץ המיוחד לפעולות האקלים, אמר לאוניברסיטה הלאומית האוסטרלית כי הפסקת הפחם עד 2030 היא צעד חיוני להפחתת ההתחממות הגלובלית.
"אם העולם לא ישחרר את הפחם במהירות, שינויי האקלים יגרמו הרס לכלכלה האוסטרלית: מחקלאות לתיירות וממש בכל תחום השירותים", אמר הארט והוסיף כי המטרה הסופית היא אפס פליטת פחמן עד שנת 2050.
אבל שר המשאבים של אוסטרליה, קית' פיט, דחה את הדרישה הזו וציין כי אוסטרליה קובעת מדיניות אנרגיה ותעדיפיםי משלה, לא "גוף זר" כמו האו"ם.
"עתידה של התעשייה המכריעה הזו יוכרע על ידי ממשלת אוסטרליה, לא גוף זר שרוצה לסגור אותה בעלות של אלפי משרות ומיליארדי דולרי ייצוא לכלכלה שלנו", אמר פיט.
"הפחם ימשיך לייצר תמלוגים ומסים של מיליארדי דולרים לממשלות המדינה והפדרליות, ויעסיק ישירות מעל כ-50,000 אוסטרלים."
פחם הוא היצוא השני בגודלו באוסטרליה, המייצרת כ-6% מכלל ייצור הפחם בעולם, מאחורי סין, הודו ואינדונזיה.
הניסיון לבצע דה-תיעוש (דה-אינדיסטריאליזציה) בקרב מדינות העולם הראשון הוא עיקרון מרכזי בסדר היום של הפורום הכלכלי העולמי היושב בדאבוס.
גלוי הוא מכבר כי סדר יומם של כמה מבכירי הפורום ביניהם היו"ר, פרופ' צ'ארלס שוואב, בספרו "האיפוס הגדול", מתאר כיצד בעידן החדש "יהנו" אזרחים מדירוג אשראי חברתי, רכוש פרטי יפורק, ו"שיוויון" גלובלי שיכוון ע"י סוכנויות או"ם ימלוך עליון - הכל בשם הצלת כדור הארץ מהתחממות.