עובדי השגרירות האמריקאית שננטשה בקאבול מאבדים לפי הדיווחים אמון בניסיונות הפינוי שלהם ואומרים כי הם חשים נבגדים וכי היה עדיף להם למות בכבוד מאשר לנסות להסתנן דרך מחסומי הטליבאן.
(צילום: Rahmatullah Alizadah)
"עדיף היה למות מכדור של הטליבאן", אמר אחד מעובדי השגרירות לחדשות NBC, אחר אמר, "עדיף למות כאן, אך עם כבוד וגאווה".
המוראל של עובדי השגרירות רצוץ ונראה כי למרות שהוזמנו להגיע לשדה התעופה הבינלאומי של קאבול פינוי החוויה האכזרית שהם פגשו, שכללה עשרות מתים מדחק ומחום שברה את ליבם.
על שדה התעופה שומרים כוחות הצבא האמריקאים מבפנים, אך הוא מוקף בטבעת של לוחמי טליבאן, כך לפי משרד ההגנה הבריטי.
לוחמי טליבאן נראו יורים באוויר במטרה להסיג אחורה את ההמונים, אך נראה כי החדשות לא הגיעו לנשיא ביידן שאמר כי "הטליבאן משתפים פעולה".
דיפלומט אירופאי בכיר, ג'וזף בורל הודה כי יהיה זה בלתי אפשרי לפנות את אנשי הסגל הדיפלומטי עד סוף חודש אוגוסט, התאריך בו חיילים אמריקאים אמורים יהיו לצאת, משום שהחיילים האמריקאים לא מספקים צירי אבטחה טובים להגיע לשדה.
בתיהם של חלק מעובדי השגרירות האמריקאית ממוצא אפגני אף סומנו בטרם עת ונראה כי חייהם נתונים בסכנה לקראת היום שלאחר הפינוי הסופי ב-30 באוגוסט.
לא ברור מדוע לא בוצעו הכנות עבור פינוי עובדי השגרירות ממוצא אפגני לעומת הכנות דומות שנעשו עבור הצוותים האמריקאיים בשגרירות.
חלק מהעובדים אף האשימו את מחלקת המדינה האמריקאית בכך שהעדיפה לעזור לאמריקאים ולא למשתפי הפעולה ועובדי השגרירות, כמו כן ישנם האשמות חמורות כי ממשלת ארה"ב סייעה להעביר את האליטות האפגניות ואת עובדי השגרירות האפגנית עצמן הותירה בשטח בלא יכולת לברוח מהמדינה.
עובדי השגרירות האמריקאית אינם לבד. לפחות 125 אנשי ביטחון אפגנים שעזרו לדיפלומטים בריטים לעלות על מטוסי הבריחה קיבלו דיווח כי עבודתם הסתיימה וכי לא יקבלו שום הגנה מממשלת בריטניה.