יוון השלימה בניית חומת פלדה באורך 40 קילומטרים המצוידת במערכת מעקב חדשה לאורך הגבול עם טורקיה על רקע חששות לעלייה אפשרית של מהגרים בלתי חוקיים המנסים להגיע לאירופה בעקבות השתלטות הטליבאן על אפגניסטן החודש.
ע(צילום: AP)
"הגבולות שלנו נשארים בטוחים ובלתי ניתנים לפגיעה. חומת הגבול החדשה הושלמה ושומרת באופן פעיל", אמר השר להגנת האזרחים ביוון, מיכאליס כריסוכואדיס, לעיתונאים במהלך תדרוך בעת ביקור באתר שבאזורוס ביום שישי.
"אנחנו לא יכולים לחכות באופן פאסיבי לראות את ההשפעה של המשבר האפגני", הוסיף. "מערכת הניטור האוטומטית ההייטקית פעילה. הזרמות אפשריות של פליטים מאפגניסטן יופסקו".
13 קילומטרים של קיר הפלדה נמצאים לאורך נהר אברוס, ועם ההרחבה האחרונה, אורכה של החומה הוא 40 קילומטרים וגובהה כ-19.7 רגל (6 מטרים).
יוון החלה לחזק את הגנת הגבול שלה בחודשים האחרונים והרשויות הוזהרו מפני גל חדש של מהגרים בלתי חוקיים שיגיע ככל הנראה מאפגניסטן לאחר התקדמות הטליבאן החודש שעוררה חששות באירופה מפני משבר הגירה חדש. תפיסת השלטון על ידי המורדים במדינה שסועת המלחמה הניעה את האיחוד האירופי להתנגד לחזרה אפשרית של משבר הפליטים בשנת 2015 כאשר כמעט מיליון בני אדם שנמלטו מהמזרח התיכון עברו מיוון ומטורקיה לפני שנסעו צפונה למדינות עשירות יותר.
יוון מתעקשת שלא תאפשר חזרה על משבר 2015.
כוחות הגבול מוזהרים לוודא שהמדינה לא תהפוך שוב לשער אירופה.
טורקיה השכנה הביעה גם חששות מפני גל פוטנציאלי של מהגרים בלתי חוקיים המגיעים מאפגניסטן. נשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן קרא למדינות באירופה ביום חמישי לקחת על עצמן את האחריות על אנשים שנמלטים מכוחות הטליבאן, והזהיר כי טורקיה לא תהפוך ל"מחסן הפליטים" של אירופה.
"עלינו להזכיר לחברינו האירופאים את העובדה הזו: אירופה - שהפכה למרכז המשיכה של מיליוני אנשים - לא יכולה להימנע מבעיית [הפליטים] על ידי אטימה קשה של גבולותיה כדי להגן על ביטחונם ורווחת אזרחיהם", אמר ארדואן.
"לטורקיה אין חובה, אחריות או חובה להיות מחסן הפליטים של אירופה", הוסיף.
הממשלה ביוון אמרה בשבוע שעבר כי הם לא מתירים למהגרים בלתי חוקיים המחפשים מקלט לעבור לאירופה וכי תחזיר את הפליטים לאחור.