כל 11 מיליון תושבי ווהאן בסין יצטרכו לעבור בדיקת קורונה, זאת לאחר שהעיר דיווחה על הדבקות מקומיות ראשונות זה יותר משנה, כך מסרו הרשויות המקומיות ביום שלישי.
בדיקת קורונה לעובד בווהאן, סין (צילום: רויטרס)
הדיווח על הבדיקות המסיביות בעיר, בה התפרסם לראשונה קיומו של הנגיף, מגיעות יום אחרי שפקידים מקומיים הודיעו על שבעה מקרי הדבקה בקרב מהגרי עבודה.
ווהאן "משיקה במהירות בדיקות מקיפות של חומצות גרעין לכלל התושבים", אמר הבכיר לי טאו במסיבת עיתונאים. לפני יום שני, כאמור, העיר לא דיווחה על הדבקות מקומיות יותר משנה.
סין, כמו במדינות רבות ברחבי העולם, מחזירה את המגבלות הקפדינות על רקע ההתפרצות החדשה והגדולה זה כמה חודשים, והנחתה את התושבים בערים מסוימות להישאר בביתם ולהגדיל את היקף הבדיקות.
מוקדם יותר אתמול, הרפובליקנים פרסמו את דוח החקירה שביצעו בדבר מקור נגיף הקורונה, שם הם פרסמו הוכחות כי הווירוס דלף מהמעבדה בווהאן בסביבות ה-12 בספטמבר 2019, והאשימו את המפלגה הקומוניסטית בסין ב"טיוח הגדול בכל הזמנים".
הדוח טוען כי "ריבוי הראיות מוכיח כי כל הדרכים מובילות" למכון ווהאן, מעבדת מחקר של עטלפים שכבר הואשמה כמקור התפרצות הנגיף.
"כשהבינו מה קרה, פקידי המפלגה הקומוניסטית והמדענים בווהאן החלו להסתיר בטירוף את הדליפה, כולל הוצאת מאגר הווירוסים שלהם באמצע הלילה ובקשה ליותר ממיליון דולר לאבטחת המקום", אמר הנציג הרפובליקני בוועדת החוץ של הבית הלבן, מייקל מקאול, שפרסם את הדוח והוסיף כי "אנו מאמינים שהנגיף דלף מתישהו בסוף אוגוסט או בתחילת ספטמבר 2019".
(צילום: רויטרס)
לפני כעשרה ימים, סין דחתה בקשה של ארגון הבריאות העולמי, לפיה צוות המומחים אשר בוחן את מקור הנגיף יחזור למוקדים בווהאן בהם הופיע לראשונה הנגיף, ואמרה כי החוקרים צריכים לתת עדיפות, שהיא "סבירה מאוד", לכך שמקור הווירוס הוא בבעלי חיים.
בנאום במסיבת עיתונאים, זנג ייקסין, סגן נשיא נציבות הבריאות הלאומית בסין, אמר כי הוא "מופתע" מכך שארגון הבריאות העולמי, ה-WHO, הציע להחזיר את צוות החוקרים לעיר ווהאן, בה הם ביקור מוקדם יותר השנה, ולחקור שוב את ההשערה כי הקורונה דלפה ממעבדה. ייקסין אמר כי הצעד הזה הוא אינו "מדעי".