החיסון של פייזר "חלש יותר משמעותית" נגד זן הדלתא, המוטציה ההודית, ממה שקיוו גורמי הבריאות. כך עולה מדוח שפורסם בישראל, בעוד אתמול נשבר שיא של ארבעה חודשים כאשר למעלה מאלף בני אדם אובחנו כחולים.
"כרגע יש התפשטות עד כדי כך שיכולת ההגנה של החיסונים הקיימים נגד מוטציית הדלתא חלשה יותר ממה שקווינו", אמר בנט. "אנחנו לא יודעים בדיוק באיזו מידה החיסון עוזר, אבל זה משמעותית פחות" ממש שחשבנו. "כולנו מקווים לראות האטה, אבל העובדות כרגע שאין האטה, לא בישראל ולא בעולם".
ישראל היוותה דוגמה לכל העולם עם מבצע החיסונים המהיר, במהלכו חוסנו יותר מ-61% מהאוכלוסייה. אבל עכשיו ישראל מתמודדת עם עלייה חדה במקרים, והעולם כולו מחכה לראות כיצד יתפתח המצב. ביום חמישי, שיעור התוצאות החיוביות עמד על 1.52 אחוזים, שהוא המספר הגבוה ביותר מאז מארס.
כמו כן, ב-6 ביוני הודיעה ישראל כי החיסון מספק הגנה של 64% בלבד מפני הידבקות בנגיף – צניחה של 30% ביעילות לעומת המוטציות האחרות.
הווריאנט ההודי תוייג כ"מוטציה כפולה" על ידי משרד הבריאות בהודו, מפני שהוא נשא שתי מוטציות – האחת היא המוטציה שהתפתחה בקליפורניה, והשנייה דומה לגרסאות בברזיל ודרום אפריקה.
ראש הממשלה בנט התייחס גם לעלייה החדה בארצות הברית ובאנגליה, שתי מדינות שחוות גל נוסף למרות שגם הן משתמשות בחיסון של פייזר. "כרגע המוטציה של דלתא מזנקת ברחבי העולם, כולל במדינות מחוסנות כמו בריטניה, ישראל וארה"ב", אמר. "בבריטניה, בימים האחרונים ראינו זינוק במספר הילדים המאושפזים על בסיס יומי. זו התפתחות שאנחנו מודעים לה, ואנחנו מתמודדים עם זה בצורה רציונאלית ואחראית".
"מצד אחד", המשיך בנט, "החיסונים יעילים נגד הנגיף, לכן אנו דואגים להמשיך לחסן. עם זאת, מי שקיווה שהחיסונים לבדם יפתרו את הבעיה, הם לא. מה שנחוץ זה אסטרטגיה שמביאה כמו שיותר חיסונים מצד אחד, ומצד שני מבינה את המגבלות שלו".
ביום שישי, פורסם כי מספר נשאי נגיף הקורונה בארה"ב הוכפל במהלך השבועיים האחרונים, ולדעת רופאים ומומחים לבריאות הציבור המדינה נמצאת בתחילתו של הגל הרביעי של המגפה העולמית.