המטוציות החדשות של וירוס הקורונה קטלניות יותר, ובעיקר מועברות מאדם לאדם בקצב הרבה יותר מהיר – מה שגורם למדינות לערער על היעילות של בידוד בבתי מלון.
(צילום: Getty Images)
בתחילת חודש מאי, למשל, שני גברים שהיו בבידוד בחדרים סמוכים במלון בעיר אדלייד באוסטרליה, פתחו את הדלתות שלהם לשניות אחדות כדי לאסוף את האוכל שקיבלו. רשויות הבריאות במדינה מאמינות שהשניות הבודדות הללו הספיקו כדי להידבק.
אחד הגברים, שהרשויות מאמינות שנדבק במלון, נסע לעיר מלבורן – מה שהוביל להתפרצות חדשה וסגר בעיר השנייה בגדולה באוסטרליה.
מקרים כאלה, וההתפשטות המהירה של הזנים החדשים של הקורונה, גורמים למדינות מסוימות לחשוב מחדש אם בתי המלון הם אכן הדרך היעילה למנוע הדבקה על ידי בידוד מטיילים, וזאת בעוד שארצות הברית ואירופה שוקלות הקלות על מגבלות נסיעה ככל שקצת החיסונים עולה.
אוסטרליה וסין, כאשר ניו זילנד חושבת להצטרף, מתכננות מרכזי סגר חדשים שתוכננו במיוחד, שלדעת מומחי בריאות הציבור הם יעילים יותר בבידוד הנגיף ומניעת העברתו לאחרים.
שלוש המדינות הללו השתמשו בשיטת הבידוד במלון כדי למנוע את הפצת הנגיף, אך הזנים החדשים מועברים כל כך מהר, וכאשר קצב החיסונים במדינות הללו נמוך – זה גורם להן לחשוב על פתרונות חדשים.
באוסטרליה, 9% מהאוכלוסייה התחסנה באופן מלא, ובניו זילנד 10% מהתושבים קיבלו את שתי הזריקות – כך לפי ארגון "העולם שלנו בנתונים". לפי הארגון, בסין חוסנו באופן מלא כ-16% מהאוכלוסייה עד ה-10 ביוני, אלא שנציבות הבריאות הלאומית ברפובליקה העממית הסינית מדווחת כי המדינה נתנה חצי מיליארד מנות בחודש האחרון.
"סוף סוף אנחנו מבינים שהווירוס הולך להישאר כאן ולעוד הרבה זמן, והזנים החדשים, וקצב ההדבקה המהיר, עשוי להקשות ולאתגר את הבטיחות והיעילות של בידוד במלונות", אמרה אמנדה קוולסוויג, אפידמיולוגית מאוניברסיטת אוטגו בניו זילנד. "האתגרים הללו, במניעת הדבקה בבתי מלון, מציבים את הצוות והאוחרים בסיכון".