מרבית המדינות האמריקאית אומנם הספיקו להסיר את המגבלות - לרבות הדרישה לעטות מסכה במקומות ציבוריים - אך הנתונים מראים שתחלואת הקורונה בארצות הברית מזנקת.
אילוסטרציה (צילום: Getty Images)
בשבוע החולף אובחנו בכל יום, בממוצע, 19,455 נשאים חדשים של נגיף הקורונה, כך על פי הנתונים שפורסמו ע"י חוקרי אוניברסיטת ג'ונס הופקינס שבמרילנד. מדובר בזינוק של 47.5% בהשוואה לשבוע הקודם. עוד עולה מהנתונים כי 43 מתוך 50 המדינות בארה"ב דיווחו בשבוע החולף על עלייה בתחלואת הקורונה.
אם לא די בכך, גם מספר החולים המאושפזים בבתי החולים בארצות הברית נמצא בעלייה. כמו כן, מספר המתים מקורונה - נתון שבדרך כלל מיישר קו עם מגמות התחלואה והאשפוזים כעבור כשבועיים - נמצא בעלייה אף הוא.
על אף שמרבית המדינות מדווחות על זינוק בתחלואה, ד"ר ג'ניפר נוזו - בכירה בג'ונס הופקינס - מסבירה ששני-שליש מהמחוזות שבהן התחלואה עלתה הם באזורים שבהם שיעור המתחסנים נמוך: "זה מדאיג, אך עוד יותר מדאיג שרואים עלייה גם בערים ומחוזות שבהם יש שיעור מתחסנים יחסית גבוה".
אילוסטרציה (צילום: AP)
בתוך כך, במרכזים לבקרת מחלות ומניעתן (CDC) מסרו הבוקר (שני) עדכון לפיו 159,499,224 אמריקאים, או 48% מהאוכלוסייה, מוגדרים כעת כ'מחוסנים באופן מלא' (עברו שבועיים או יותר ממועד קבלת זריקת החיסון האחרונה). כמו כן, 184,365,333 איש, או 55.5% מהאוכלוסייה, קיבלו לפחות זריקת חיסון אחת.
מדינות אזור ניו אינגלנד (צפון-מזרח ארה"ב) והחוף המערבי ממשיכות להוביל בדירוג ההתחסנות: ורמונט מדורגת ראשונה לפי אחוזים (66.5% מהאוכלוסייה, או 414,864 תושבים, מחוסנים באופן מלא). בחישוב לפי מספר המחוסנים, קליפורניה מובילה את הרשימה עם 20,205,199 תושבים שמחוסנים באופן מלא (51.1% מהאוכלוסייה).
לעומת זאת, אלבמה (33.3% מהאוכלוסייה) ומיסיסיפי (33.4%) מדורגות בתחתית הרשימה.