גל החום ההרסני שהכה בקולומביה הבריטית בשבוע שעבר, הביא להשמדה עצומה של מולים, צדפות ובעלי חיים ימיים אחרים שחיים בחופי מערב קנדה.
כריסטופר הארלי, פרופסור במחלקה לזואולוגיה באוניברסיטת קולומביה הבריטית, מצא אינספור מולים מתים, שנפתחו ונרקבו בקליפות שלהם ביום ראשון בחוף קיצילאנו, שנמצא במרחק כמה רחובות מביתו בוונקובר.
הארלי בחן את ההשפעות של שינויי האקלים על האקולוגיה של חופי סלעיים, שם חיים צדפות, מולים וכוכבי ים, ורצה לראות כיצד חסרי החוליות מגיבים בגל החום שהכה באזור בסוף חודש יוני.
"יכולתי להריח את החוף לפני שהגעתי אליו, כי כבר היו הרבה בעלי חיים מתים מהיום הקודם, וזה לא היה היום החם מבין השלושה", אמר. "התחלתי להסתכל מסביב רק על החוף המקומי שלי וחשבתי, 'אה, זה לא יכול להיות טוב'".
למחרת, הארלי ואחד מתלמידיו נסעו לפארק המגדלור במערב ונקובר. "היה קטסטרופה שם", סיפר, "יש משטח מולים רחבה שמצפה את החוף, ורוב בעלי החיים האלו מתים". לדבריו של הארלי, גל החום הקטלני הביא למותם של כמיליארד מולים ויצורי ים אחרים בים סאליש, אך הוסיף כי מדובר בהערכה ראשונית בלבד.
מולים נדבקים אל סלעים ומשטחים אחרים, ורגילים להיחשף לאוויר ולאור השמש בזמן השפל, אמר הארלי, אך הם בדרך כלל לא יכולים לשרוד בחום של למעלה מ-37.7 מעלות צלזיוס במשך זמן רב. כמו כן, בתקופה זו של השנה, יש שפל בשעות החמות ביותר ביום באזור, כך שהרבה בעלי חיים לא שורדים עד שהגאות חוזרת.
באותם ימים בהם הארלי מצא את היצורים הימיים מתים, הטמפ' שברו שיאי כל הזמנים. המעלות במרכז היו ונקובר היו 37 ב-26 ביוני, יום לאחר מכן 37.5 וב-28 ביוני הגיעו ל-38.6 מעלות צלזיוס. מדעני אקלים כינו את גל החום בקולומביה הבריטית ובצפון מערב האוקיאנוס השקט בארה"ב כ"חסר תקדים", והזהירו כי שינויי האקלים יהפכו תופעות אלו לתדירות ואינטנסיביות יותר.
"חזינו בשיאי חום בסוף השבוע הזה, רק כדי שיישברו שוב למחרת", אמרה קריסטינה דאהל, מדענית אקלים בכירה באיגוד המדענים המודאגים, לרשת סי.אן.אן. "במיוחד עבור חלק מהמדינה, שבה רמות חום כאלה אינן קורות לעיתים קרובות מאוד".
כמו כן, ניתוח שערכו יותר מ-20 מדענים מטעם עמותת מזג האוויר העולמי, מצאו כי גל החום "היה כמעט בלתי אפשרי ללא השפעת שינויי האקלים שנגרמו על ידי האדם".
ב-30 ביוני, בעיירה לייטון בקולומביה הבריטית נרשמה הטמפרטורה הגבוהה ביותר בכל הזמנים באזור, עם 49.4 מעלות צלזיוס. שריפת קוצים קטלנית שפרצה בעקבות החום הרסה כמעט לחלוטין את העיירה.
בין ה-25 ביוני ל-1 ביולי דווחו 719 מקרי מוות באזור, פי שלושה מכפי שמדווח בדרך כלל בתקופה זו. כך לפי הצהרה של ליסה לפואנט, חוקרת מקרי המוות הראשית של קולומביה הבריטית. מאות אנשים מתו בארצות הברית, ורבים נאלצו להתאשפז בגלל החום.