הנשיא ביידן צריך להזמין "מתקפת סייבר רצינית" על רוסיה, בתגובה להאקרים רוסים ששמים במטרה מאות חברות אמריקניות. כך טען אתמול (רביעי) הסנאטור הרפובליקני ג'ון קנדי.
ולדימיר פוטין וג'ו ביידן, 2011 (צילום: איי.פי)
"הנשיא ביידן אמר לפוטין להפסיק את מתקפות הסייבר", אמר קנדי ל'האניטי' בפוקס ניוז. "מתקפות הסייבר נמשכות, אז הוא צריך להכות את פוטין עם מתקפת סייבר רצינית".
לדבריו, "שתי עוולות אינן הופכות זאת לזכות, אך הן הופכות את המשוואה לשווה".
מוקדם יותר ביום רביעי, ביידן אמר לעיתונאים כי ישלח באופן אישי הודעה לנשיא רוסיה ולדימיר פוטין, לאחר שתודרך לגבי הפריצה האחרונה של ההאקרים הרוסים, אשר השפיעה על מאות חברות ברחבי העולם לקראת סוף השבוע של ה-4 ביולי.
קבוצת פשיעת הסייבר הרוסית, REvil, קיבלה אחריות למתקפת הכופר, והיא דורשת תשלום של 70 מיליון דולר בביטקוין בתמורה להחזרת הנתונים לחברות.
שלשום, ביידן טען כי הפריצה "גרמה לנזק מינימלי לעסקים בארה"ב", והוסיף כי קהילת המודיעין עדיין חוקרת את מתקפת הסייבר. באותו יום, הוועדה הלאומית הרפובליקנית אמרה כי אחד מחברות הקבלן שלה נפרצה גם היא, אך לא מסרה על ידי מי ואם נלקחו נתונים.
דוברת הבית הלבן, ג'ן סאקי, סירבה לדון בתגובה הפוטנציאלית להתקפות ההאקרים האחרונות. לעיתונאים אמרה סאקי כי "אנחנו חוקרים. נסיים את החקירה ונערוך הערכה. מבחינת שיקולים תפעוליים, ברור שזה לא האינטרס שלנו להציג את התגובה שלנו. לנשיא יש מגוון אפשרויות אם הוא יחליט לנקוט בפעולה".
כאמור, מתקפת הסייבר נערכה בסוף השבוע האחרון על צינורות גז המספקים בנזין בדרום-מזרח ארצות הברית, ושיתקה אותו למשך מספר ימים. כמו כן, הייתה פריצה לחברה הבינלאומית לעיבוד בשר, JBS food, שנאלצה לסגור זמנית את בתי המטבחיים שלה באוסטרליה, קנדה וארצות הברית.
לאחר שנפגש עם פוטין בחודש שעבר בז'נבה, ביידן אמר כי הוא מסר למנהיג רוסיה רשימה של 16 גופי תשתיות, כולל מערכות מים ותחום האנרגיה בארה"ב, ואמר שאם יתקפו אותן – זה ייחשב לגבול אדום. "ציינתי בפניו שיש לנו יכולות סייבר משמעותיות, והוא יודע את זה", אמר אז ביידן. עם זאת, הרפובליקנים ממשיכים לדחוק בנשיא להגיב בצורה נוקשה יותר כלפי המתקפות הרוסיות.