יוצרת פרויקט 1619 הרוויזיוניסטי (והלא מדויק ביותר), ניקול האנה-ג'ונס, דחתה את ההצעה לכהן כיו"ר מחלקת העיתונאות באוניברסיטת צפון קרוליינה, ובמקום זה תקבל עמדה דומה באוניברסיטת הווארד כך נמסר לחדשות CBS ביום שלישי.
במקור הוצע לג'ונס תפקיד אורח על ידי UNC אך היא התעקשה על קבלת המשרה אך ורק במידה ותקבל קביעות, עם זאת נראה כי עתה היא בחרה לדחות את ההצעה כליל.
"זו החלטה קשה מאוד, לא כזו שרציתי לקבל", אמרה ג'ונס, לשדרנית רשת CBS, גייל קינג, והוסיפה "ההצבעה למעני התקיימה רק ביום האחרון האפשרי. ברגע האחרון האפשרי. אחרי איום של צעדים משפטיים, אחרי שבועות מחאה, אחרי שזה הפך לשערוריה לאומית, זה פשוט לא משהו שאני רוצה יותר".
סירובה הראשוני של UNC להציע לג'ונס תפקיד קבע עורר זעם בקרב סטודנטים שחורים.
בינתיים, סגל בית הספר לעיתונאות ותקשורת אמר שלשום כי הם "מאוכזבים, אך לא מופתעים" מהחלטת ג'ונס.
כפי שמציין הדיילי מייל עורכי הדין של האנה-ג'ונס הודיעו בסוף יוני כי היא לא תתייצב לעבודה בלא קביעות.
מוקדם יותר השנה, בקשת הקביעות של האנה-ג'ונס הופסקה מכיוון שהיא לא באה מ'רקע אקדמי מסורתי', ונאמן האוניברסיטה צ'רלס דאקט, שמתמחה במינויים לכל החיים, רצה יותר זמן לבחון את כישוריה, כך אמרו ראשי האוניברסיטה.
ג'ונס זכתה בפרס פוליצר על פרויקט ה"ניו יורק טיימס" '1619' המבקש להציג את אמריקה כאומה גזענית מיסודה שהוקמה מהסיבה הבלעדית של דיכויים של אנשים שחורים.
לטענת ג'ונס, הרצון לשמור על מערכת העבדות היה רצונם של כל המתיישבים שלחמו במלחמת העצמאות - טענות שהטיימס נאלץ לחזור בו מהם מאז.
בינתיים היסטוריונים ציינו כי בפרויקט 1619 ישנם אי דיוקים רבים.
אף על פי שכלי התקשורת הארגוניים הסתבכו עם היסטוריונים מכובדים בנוגע לאי הדיוקים ההיסטוריים של הפרויקט, גם כלי התקשורת הממסדיים השמיטו בשקט את טענת "ההקמה" השנויה במחלוקת כי אמריקה הוקמה רק מתוך מוטיבציה של שימור העבדות.