מחזה יוצא דופן במפרץ מקסיקו: לאחר ששריפה פרצה על פני הים בעקבות דליפת גז מצינור תת ימי, הלהבות בערו בסמוך לאסדת הגז של חברת הנפט הממלכתית ״פמקס״. האש בערה במקום במשך יותר מחמש שעות, עד שכובתה. חברת הנפט הממשלתית של מקסיקו הודיעה שקרע בצינור גז תת ימי במפרץ מקסיקו הוא שהוביל למה שנראה כמו "טבעת אש" במים. על מנת להשתלט על האש שפרצה הרשויות שיגרו כמה סירות שהתיזו מים כדי לכבות את הלהבות, אך האירוע עצמו ארך שעות עד שהושגה שליטה. לפי הדיווחים במקסיקו, לא היו נפגעים באירוע אך לא ברור עדיין לאיזה נזק סביבתי האירוע הוביל.
״טבעת האש״ במפרץ מקסיקו
השריפה זכתה לכינוי "עין האש" בשל צורתה יוצאת הדופן - להבות כתומות שקופצות מתוך המים מעל פני הים בעיגול גדול. מיוקו סקאשיטה, מנהל תכניות האוקיינוסים של המרכז לגיוון ביולוגי, אמר בעקבות האירוע כי "הצילומים המפחידים של מפרץ מקסיקו מוכיחים לעולם שקידוחים ימיים מסוכנים ומזהמים. האירועים המחרידים האלה יימשכו וימשיכו לפגוע במפרץ אם לא נסיים את הקידוחים הימיים אחת ולתמיד".
צילומים רבים של הלהבות הופצו על-ידי אנשים פרטיים ברשתות החברתיות. למעלה מחמש שעות פעלו צוותי הכיבוי בספינות כדי לכבות את האש. צינור הגז התחבר לאחת התשתיות של חברת הנפט שנמצאת בפיתוח. תשתית הגז הנקראת "קו מאלוב זאפ" נמצאת מדרום למפרץ מקסיקו. חברת "פמקס" עדכנה כי מדובר בתשתית שאחראית על כ-40% מהייצור של החברה, כמעט 1.7 מיליון חביות ביום.
בשנה שעברה, צוינו עשר שנים לאסון בהתפוצצותה של באר נפט מתחת לאסדת הקידוח של ענקית האנרגיה BP במפרץ מקסיקו, שבו נהרגו 11 בני אדם. בשנת 2015, נקבע כי BP תשלם 20.1 מיליארד דולר כדי ליישב תביעות שהגישו הממשל הפדרלי וחמש מדינות בארה"ב בעקבות דליפת הנפט במפרץ מקסיקו ב-2010. לפי משרד המשפטים האמריקאי, מדובר בהסכם הפיצויים הגדול ביותר עם יישות אחת בהיסטוריה של ארה"ב. האסון הביא לרפורמה מעמיקה ברשויות הרגולציה של קידוחי המים העמוקים ולחקיקה חדשה בתחום המבטיחים דרישות מחמירות לגבי אמינות הציוד, הביקורות והטיפול בתאונות.
האסון במפרץ מקסיקו, בשנת 2010