שרת האנרגיה, ג'ניפר גרנהולם, הציעה ששינויי אקלים יכלו למלא תפקיד בקריסה הקטלנית של מגדל הדירות בפלורידה.
במהלך ראיון שנערך ביום שלישי ב-CNN, נשאלה גרנהולם האם שינויי אקלים עשויים לתרום לקריסה חלקית של מגדלי צ'מפליין בדרום בסורפסייד, שם 149 אנשים נותרים נעדרים ו-12 מקרי מוות אומתו.
"ברור שאנחנו לא יודעים לגמרי, אבל אנחנו יודעים שהים עולה. אנו יודעים שאנחנו מאבדים סנטימטרים של חופים, לא רק בפלורידה אלא מסביב".
"מישיגן, מאיפה שאני, ראתה אובדן החופים בגלל שהמים עולים, אז זו תופעה שממשיכה", הוסיפה.
המזכירה השתמשה בטרגדיה כדי לדחוף את חבילת התשתית הירוקה של הנשיא ביידן.
"נצטרך לחכות כדי לראות מה הניתוח של הבניין הזה, אבל נושא גמישות והקפדה על התאמה לאקלים המשתנה הזה, פירוש הדבר שיש לבנות תשתיות מיוחדות", אמר גרנהולם.
"יש כל כך הרבה השקעה שצריך לעשות כדי להגן על עצמנו מפני שינויי אקלים, כדי לטפל בהם ולהקל עליהם", המשיכה.
מפלס הים עלה בכ-8 סנטימטרים ברחבי העולם מאז שנת 1900, ובמיוחד במהלך 40 השנים שחלפו מאז הוקם מגדל Surfside.
עד 2100, מפלס הים לאורך החוף הדרום מזרחי של פלורידה יעלה בין 2.6 ל -6.8 מטר.
אך פרופסור שחוקר את החופים בדרום פלורידה אמר כי לא סביר ששינויי האקלים לבדם עמדו מאחורי הקריסה. סטיבן לדרמן, פרופסור באוניברסיטה הבינלאומית בפלורידה, אמר כי אין עדיין הוכחות לכך שהתופעה מילאה תפקיד בקריסה.
"אני בספק שזו הייתה הבעיה כאן", אמר במהלך ראיון בביתו במיאמי.
במקום זאת, חוסר חיזוק במבנה הנידון, או אולי נזקי מים שבסופו של דבר פגעו ביסודותיו, הם ככל הנראה אשמים, אמר לדרמן לאתר החדשות.
"הדבר הגדול שדואגים לו כאן הם הוריקנים, שחיקת חופים, שיטפונות, כל הנושאים האלה. אבל קריסת בניין. מעולם לא ראינו זאת בעבר, במיוחד בניין רב קומות", אמר.
לדרמן גם הטיל ספק האם קבלנים התקינו מספיק מוטות לתמיכה במגדל הבטון, וגם את איכות החול הדרושה לייצור הבטון.
בינתיים, הערותיה של גרנהולם גררו תוכחה ברשתות החברתיות."אין שום דבר שאי אפשר להאשים בשינוי האקלים", אמר העורך של National Review, ריצ' לורי בציוץ.
"כן, תופעת אקלים עולמית השפיעה על בריכת שחייה וחניון יחיד אך לא השפיעה על המבנים הסמוכים", הוסיף איש המקצוע לביטחון לאומי, אלכס פליצאס.