כתב ההגנה של ה-BBC, ג'ונתן ביל, היה על סיפון ה-HMS Defender כאשר יותר מ-"20 מטוסים" הקיפו את ספינת המלחמה הבריטית לאחר שלכאורה עברה את המים הטריטוריאליים הרוסיים ליד קרים. חדשות בלומברג מדווח כי בריטניה מכחישה שהספינה חצתה את המים הטריטוריאליים של רוסיה בים השחור וכי דוברו של ראש הממשלה בוריס ג'ונסון, מקס בליין, אמר לעיתונאים כי ה-HMS Defender "היה בנתיב הישיר ביותר בין אוקראינה לגאורגיה".
אך למול העדות הבריטית הזו קשה לסתור את טענת הרוסים.
BBC correspondent Jonathan Beale, on board the HMS Defender, says he heard shots fired but believed they were 'out of range.'
— Status-6 (@Archer83Able) June 23, 2021
Russian jets can be heard in the background buzzing the British warship as Jonathan Beale gives his report from the HMS Defender's deck. pic.twitter.com/TJ0YTQGNaE
כפי שציינו בעבר, לא בריטניה ולא נאט"ו מכירים בתביעתה של רוסיה לחצי האי קרים.
המתיחות בין נאט"ו לרוסיה באזור הים השחור נמשכת אם כך כאשר ספינת סיור רוסית הוסיפה יריות אזהרה ליד HMS Defender, משחתת הגנה אווירית מסוג 45 המשרתת את הצי המלכותי. הסיבה כאמור הייתה הפרת גבולה הימי של רוסיה, על פי סוכנות הידיעות הרוסית RIA.
במהלך האירוע, רוסיה ירתה "יריות אזהרה" מסירת סיור והטילה פצצות מכלי טיס כדי להרתיע את משחתת הצי הבריטי.
בשעה 11:52 שעון מקומי הפליגה ה-HMS דרך "הגבול הרוסי ונכנסה לים הטריטוריאלי בכף-פיואלנט למשך שלושה קילומטרים", הודיעה RIA.
בסביבות 12:06 ו-12:08 ירתה ספינת הסיור הרוסית יריות אזהרה.
הספינה הבריטית לא נשמעה לאזהרות הרדיו לאחר שנכנסה למים הטריטוריאליים, ולאחר תשע דקות, מטוס תקיפה מדגם סוחוי-24 הטיל ארבע פצצות במים ליד הספינה הבריטית.
לאחר מכן הפכה הספינה את מסלולה ויצאה מהאזור.
רויטרס ציינה כי הסוחוי הפיל "ארבע פצצות נפץ גבוהות כאזהרה למשחתת הבריטית", אזור האירוע הוא מדרום לבסיס הימי של רוסיה בסבסטופול.
הסנטור הרוסי סרגיי צקוב אמר ל-RIA כי תנועות ספינת המלחמה מהוות "הפרה בוטה של הנורמות הבינלאומיות".
לאחר התקרית זימנה רוסיה בכירים בריטיים במוסקבה כדי להסביר מה קרה, אך משרד העיתונות של משרד ההגנה בבריטניה מכחיש כי "נורו יריות אזהרה לעבר הדפנדר".
לדבריהם, "אנו מאמינים שהרוסים ביצעו תרגיל תותחנים בים השחור וסיפקו לקהילה הימית התרעה מוקדמת על פעילותם".
אם, למעשה, רוסיה השתמשה בתחמושת חיה כדי להרתיע כלי שייט של נאט"ו, זו תהיה הפעם הראשונה מאז המלחמה הקרה שדבר שכזה קרה.
רוסיה מאשימה לעתים קרובות את מדינות נאט"ו בערעור היציבות בים השחור שכן לחברי נאט"ו כבולגריה, יוון וטורקיה יש תביעות טריטוריאליות על גוף המים.
דיווחים לא מאושרים מצביעים על כך ש"מטוס לאיסוף מודיעין אמריקני "היה באזור" אולי כדי לאמוד את אופי התגובה הרוסית להפרתה של בריטניה את ריבונותה הטריטוריאלית של רוסיה.
לפני האירוע, ה-Defender היתה בים השחור כדי למכור ספינות מלחמה לאוקראינה.