הנשיא ג'ו ביידן החליט כי אם אפליקציות סיניות, כמו TikTok ו-WeChat, מעוניינות להישאר בשוק האמריקני, הן יצטרכו לעמוד בקריטריוני אבטחה והגבלות נוקשות – וזאת על מנת להגן על פרטיות המשתמשים. כך אמרו היום (חמישי) גורמים המעורים בעניין לסוכנות הידיעות רויטרס.
(צילום: רויטרס)
גורמים אמריקניים רשמיים שותפים לחששות שהציג הנשיא לשעבר דונלד טראמפ, אשר אסר את השימוש בחלק מהאפליקציות הללו בשנת 2020. החשש הוא שסין, וגם רוסיה, יוכלו לעקוב אחר מיקומם של עובדי ממשלת ארצות הברית, יאספו מידע אישי לצורך סחיטה וינהלו ריגול תאגידי.
משרד הסחר האמריקני יגיש בקשה לאיסוף מידע על האפליקציות, ולאחר מכן, צפוי לנהל משא ומתן על תנאי השימוש בשטח ארה"ב או לאסור לחלוטין על השימוש ביישומונים. הצו החדש, אם יאושר, עשוי לכלול יותר אפליקציות מאלה שטראמפ אסר, וזאת בעקבות כוח משפטי חזק יותר שיש לממשל הנוכחי.
ג'ינה ריימונדו, שרת המסחר, תחליט נגד אילו יישומונים הממשל יפעל. התוכנות יצטרכו לעמוד בקריטריונים מסוימים, למשל הם יהיו חייבים להיות בבעלות, בשליטה או בניהול של אדם או ישות, התומכים בפעילות צבאית או מדינית של יריב זר, כמו סין או רוסיה.
אם ריימונדו תקבע שאפליקציה כלשהי מהווה סיכון, יש לה "שיקול דעת להודיע זאת ישירות לחברה". לאחר מכן, יינתנו 30 יום להתנגד או להציע אמצעי אבטחת נתונים טובים יותר.
האמריקנים החלו לשוחח עם בעלות בריתה במטרה לגרום להן לנקוט בגישה דומה, כך לפי גורם רשמי. בינתיים, אפליקציות הקשורות לריבים אמריקנים אחרים, כמו איראן וונצואלה, כבר חסומות תחת סנקציות רחבות יותר.
כל זאת, ברקע המתיחות הגוברת בין וושינגטון לבייג'ינג, בעוד האמריקנים משתמשים במספר רב של אפליקציות סיניות. הצו יחול על יישומונים עסקיים, כמו בנקאות וטלקומוניקציה, ויישומונים לצרכנים.