הנשיא ג'ו ביידן יקיים מסיבת עיתונאים יחידנית לאחר פסגתו ב-16 ביוני בז'נבה עם הנשיא ולדימיר פוטין, במטרה למנוע את הסיכון לטעות תוך כדי שיתוף הבמה עם מקבילו הרוסי.
"אנו מצפים כי פגישה זו תהיה גלויה ופשוטה, ומסיבת עיתונאים 'סולו' היא המתכונת המתאימה כדי לתקשר בבירור עם העיתונות החופשית את הנושאים שהועלו בפגישה - הן מבחינת תחומים בהם אנו עשויים להסכים והן בתחומים בהם יש חששות משמעותיים", אמר גורם בבית הלבן לעיתונאים ביום שבת בישיבת ה-G7 בקארביס ביי, אנגליה.
גישה זו תאפשר לביידן, בן ה-78, להימנע מחילוקי דעות גלויים עם פוטין מול העיתונות, ותמנע מהמנהיג הרוסי בן ה-68 לנהל את השיחה.
כמו כן טקטיקה זו תמנע פספוסים מביכים ולא מתוסרטים או אינטראקציות מביכות או שנויות במחלוקת.
פסגת ז'נבה מגיעה בזמן שיחסי ארה"ב ורוסיה נמצאים - כלשונו של פוטין, מוקדם יותר השבוע - ב"נקודת השפל הנמוכה ביותר בשנים האחרונות".
במקביל ביידן אמר כי הוא רוצה לנהל "מערכת יחסים יציבה וצפויה" עם מוסקבה, אך הוא יגיע לשוויץ כשהוא חמוש בהאשמות לפיהן רוסיה אחראית לכאורה להתקפות תוכנות הכופר האחרונות על תשתית ארה"ב, וכנראה שינסה להמשיך ולצייר את עצמו כמחזיק קו קשה מול הקרמלין.
מעבר לפריצות של האקרים רוסים, נקודות דיון שנויות במחלוקת עשויות לכלול טענות על הפרות זכויות אדם בשני הצדדים, שליטה בנשק גרעיני והסכסוך באוקראינה.
ביידן יכול גם לחדש את ההאשמות על התערבות רוסית בבחירות בארה"ב.
"ארצות הברית תגיב בצורה חזקה ומשמעותית אם ממשלת רוסיה תעסוק בפעילויות מזיקות", אמר ביידן לעיתונאים בפגישת G7.
דובר הנשיא הרוסי, דמיטרי פסקוב, אמר ל-TASS ביום שבת כי פוטין יקיים מסיבת עיתונאים משלו לאחר הפסגה, וישוחח עם כתבי הקרמלין ועיתונאים אחרים.
הדיבור בנפרד הוא "נוהג של הצד האמריקני", הוסיף הדובר שהתעקש כי הצעד אינו בהכרח משקף ציפיות נמוכולת לקראת הפגישה.
פוטין נפגש לאחרונה עם ביידן, אז סגן נשיא, בשנת 2011. בעוד שביידן בעל ניסיון רב במדיניות חוץ, הפסגות מול נשיאי ארצות הברית הם דבר שפוטין רגיל אליו.
ביידן יהפוך לנשיא החמישי שנפגש עם פוטין מאז 1999.