אחד ממעשי הטבח הנוראים ביותר בהיסטוריה בקושי נלמד בבתי ספר ציבוריים אמריקאים או במערב בכלל לומדים עליהם, הוא רצח העם הנמיבי.
לעתים קרובות מכונה רצח עם 'הררו' ו'נאמה', זה היה אירוע הג'נוסייד ההמוני הראשון של המאה ה -20, שהתרחש בין 1904 ל-1908 בדרום מערב אפריקה הגרמנית (נמיביה של ימינו), ולקח את חייהם של 100,000 - בני אדם שנשלחו למדבר בצורה מאורגנת למות מרעב, התייבשות ומחלות - לאחר שמרד קצר מועד הספי לאנשי הצבא הגרמני - לבצע את הפשעים.
לבסוף הנותרים הושמו במחנות ריכוז.
בסוף החודש שעבר, למעלה ממאה שנה לאחר מכן, ממשלת גרמניה פרסמה לראשונה אי פעם התנצלות רשמית על רקע הבקשה של אנשי השבטים לפיצויים.
ברלין התחייבות ל-1.1 מיליארד יורו (כמעט 1.3BN דולר) לקראת פיתוח תשתיות עבור נמיביה.
עם זאת, מעבר לכך לא הציעה פיצויים ישירים.
מנהיגי נמיביה כינו את ההצעה שתשלם במשך שלושה עשורים "לא מספיקה", אך גם הודו כי מדובר ב"צעד בכיוון הנכון".
"גרמניה סירבה, מבחינה היסטורית, להכיר בתפקידה בטיהור האתני, שביצעה בשתי קבוצות אתניות שוליות במדינה שבדרום אפריקה".
"אך בשבוע שעבר, יותר ממאה שנה לאחר התרחשות האלימות, המדינה האירופית הודתה לבסוף כי מעשיה מהווים רצח עם", כותב מגזין הסמית'סוניאן.
"כפי שאמר שר החוץ הייקו מאס בהצהרה שנערכה ב-28 במאי, גרמניה מתכננת לשלם 1.35 מיליארד דולר (1.1 מיליארד אירו) עבור פיתוח תשתיות בנמיביה בשלושת העשורים הבאים".
סגן נשיא נמיביה, נאנגולו מבומבה, פרסם ביום שישי הצהרה באומרו "שום סכום כסף בשום מטבע לא באמת יכול לפצות את חייו של בן אנוש".
"עלינו להכיר בכך שהסכום של 1.1 מיליארד יורו אינו מספיק ואינו מתייחס באופן הולם לכמות הפיצויים הראשונית שהוגשה לראשונה לממשלת גרמניה", הוסיף.
מנהיג ההררו, ראשי וקוי=רוקורו, ביטל את הניסיון הגרמני כ"עלבון" על רקע האשמות כי הקבוצות האתניות העיקריות שהושפעו לא התייעצו עם ממשלת גרמניה.
מנהיגים אחרים כינו זאת "לא מכובד".
"אני לא חושב שאף נמיבי יחשוב שהכסף מספיק כדי לפצות על כל מה שקרה - להיהרג, להיגרש ממדינתך; שום סכום כסף לא יכול לעשות את זה" אמר אחד המנהיגים.