לאחר משחקי מלחמה משותפים שהושלמו כעת על ידי ארה"ב, יפן, צרפת ואוסטרליה בים סין המזרחי מול חופי דרום מערב יפן בתחילת החודש, סין התגרתה בשכנתה האזורית הגדולה אוסטרליה, וכינתה את צבאה "חלש" "חסר משמעות" במקביל לסכסוך מסחרי ודיפלומטי קשה בין השניים.
בייג'ינג הביעה איומים ואזהרות ספציפיות באמצעות השופר הממלכתי בשפה האנגלית Global Times, שכתב לאחרונה,
"צבא אוסטרליה חלש מכדי להיות יריב ראוי לסין, ואם יעז להתערב בסכסוך צבאי למשל בטייוואן. כוחותיה יהיו מהראשונים שיפגעו".
"אסור לאוסטרליה לחשוב שהיא יכולה להסתתר מסין אם היא תתגרה", המשיך הדיווח באיומיו.
אוסטרליה נמצאת בטווח הטיל הבליסטי לטווח הביניים DF-26 המצויד בראשי נפץ בסין.
תרגיל ז'אן ד'ארק 21 - או ARC21, כפי שכינתה זאת הברית המערבית, הציג גם תרגילי נחיתה אמפיביים נדירים, אשר נראה שמטרתם לאתגר את התביעות הנרחבות של סין על רשתות איים אזוריים ואזורי שונית במחלוקת.
אך לפי הגלובל-טיימס הסיני "התרגילים המשותפים המתמשכים עם חיילים יפנים, אמריקאים, צרפתים ואוסטרלים, שנטען כי הם "משמשים כגורם מרתיע לסין", הם רק סמלים ובעלי משמעות צבאית מועטה, שכן התרגיל הורכב על ידי משתתפים בעלי סדר יום אחר או שהם חלשים מדי".
"צבא השחרור העממי של סין (PLA) אפילו לא צריך להגיב לתרגיל המשותף מכיוון שהוא לא משמעותי מבחינה צבאית".
"יפן התמקדה גם בתקיפת תקשורת סינית, שכן הוזהרה שלא לתת ל"מיליטריזם ההיסטורי שלה לחזור לחיים".
גם ברגע הרגיש בו מדובר באירוח אולימפיאדת הקיץ, המאמר קרא לטוקיו שלא להסיח את דעתם מהמשבר הפנדמי והבריאותי הקשה שהיא בעיצומה:
"למרות מצבה הקיצוני המקומי עם COVID-19, יפן נותרת עקשנית בהתחברות למדינות עבור תרגילים צבאיים משותפים, בעלי הלך רוח מיושן של המלחמה הקרה שרק יבנו פילוג ועימות", אמר ג'אנג ג'ונשה, עמית מחקר בכיר במשרד מכון המחקר הצבאי הימי PLA, ל"גלובל טיימס ".
כמדינה פולשת שהובסה במלחמת העולם השנייה, מדוע יפן מקיימת תרגילים פוגעניים כאלה? שאל ג'אנג. "יפן צריכה ללמוד מההיסטוריה ולא לתת למיליטריזם לחזור לחיים".
Sobering assessment by @MOFA_Taiwan foreign minister that China is "preparing for war." To be clear though, Beijing has never stopped preparing for war since 1949. Recent surge in military activities & possibility of domestic upheaval causes for concern. https://t.co/RvUXxSHm6s
— Russell Hsiao (@lcrhsiao) May 26, 2021
כל זה מגיע כאשר ארצות הברית הודיעה גם השבוע כי תשלח את נושאת המטוסים היחידה של אסיה-פסיפיק למימי המזרח התיכון במטרה לסייע לנסיגה מאפגניסטן בקיץ הנוכחי.
יש שציינו כי לראשונה מזה זמן רב אין לארצות הברית נושאת מטוסים באוקיאנוס השקט.
הסמליות ברורה: והיא משאירה חלק מהתהיות מה יכול לקרות אם תבוא הדחיפה של סין לכיוון טיוואן.