נשיא מיקרוסופט מזהיר כי החיים יהפכו להיות "כמו 1984 של אורוול" אם אנחנו לא נגן על הציבור מפני AI.
הטכנולוגיה מאפשרת לממשלה לראות "כל מה שכולם עשו ולשמוע את כל מה שכולם אמרו כל הזמן."
בראד סמית' (צילום: Shutterstock)
נשיא מיקרוסופט, בראד סמית', שוחח לאחרונה עם תכנית פנורמה של ה-BBC שם הוא ניבא עולם דיסטופי שמזכיר את הרומן המפורסם של ג'ורג' אורוול "1984" אשר תוך שלוש שנים יתגשם אם הבינה המלאכותית לא תוסדר בקרוב.
"אם לא נחוקק את החוקים שיגנו על הציבור בעתיד, אנו הולכים למצוא את הטכנולוגיה רצה קדימה, ויהיה קשה מאוד להתעדכן", הזהיר.
"כל הזמן אני נזכר בשיעורים של ג'ורג 'אורוול בספרו 1984. אתה יודע שהסיפור היסודי היה על ממשלה שיכולה לראות את כל מה שכולם עשו ולשמוע את כל מה שכולם אמרו כל הזמן," המשיך סמית. "ובכן, זה לא קרה בשנת 1984, אבל אם לא נהיה זהירים זה יכול לקרות בשנת 2024."
הראיון התמקד בעיקר בשימוש בסין ב-AI כדי לשלוט במעקב אחר אזרחיה, אפילו באמצעות טכנולוגיה לזיהוי פנים כדי לפקח על מוסלמים אויוגרים המוחזקים במחנות ריכוז.
עם זאת, האיום של AI הוא חמור באותה מידה כאן באמריקה.
למעשה, אנשים כמו אילון מאסק, סטיבן הוקינג, וורן באפט ואחרים אמרו ש- AI מהווה איום ממשי מאוד על כל האנושות.
בשנת 2014 אמר מאסק, "אני אוהב לפקוח עין על המתרחש בבינה מלאכותית. אני חושב שיש תוצאה מסוכנת שם ... כלומר, היו סרטים על זה, אתה יודע, כמו 'שליחות קטלנית'. "
באותה שנה, המדען הנודע העולמי, סטיבן הוקינג, אמר ל- BBC: "פיתוח הבינה המלאכותית המלאה יכול להביא את קץ המין האנושי".
בשנת 2015, המשקיע המיליארדר וורן באפט סיפק מצב היפותטי שבו מכונית בנהיגה עצמית בוחרת אם לפגוע בהולך רגל שחוצה כביש או להימנע מהאדם ולפגוע במקום אחר ברכב אחר.
"ואני לא בטוח מי נתבע בנסיבות האלה, אתה הולך להרוג מישהו, והמחשב הוא זה שיקבל את ההחלטה וזה יהיה מעניין לדעת מי מתכנת את המחשב ומה המחשבות שלהם על ערכי חיי אדם ודברים", הסביר.