בינואר האחרון, כאשר סין וארגון הבריאות העולמי (WHO) ביצעו בקרת נזקים דיפלומטית לאחר שנגיף קורונה חדש ומסתורי פרץ באותה עיר בה פעלה מעבדת הנגיפים החשאית שלה, כל מי שהציע באופן הגיוני קישור בין המעבדה הסודית למחלה החדשה נענש מיד על ידי ענקיות הטכנולוגיה בעמק הסיליקון שהגנו על סין מפני אלה שהעזו לשער על סמך רמזים ברורים.
טוויטר השעתה אתר זירוהדג' לאחר שעיתונאי BuzzFeed (שפוטר מאוחר יותר בגין פלגיאט) האשים אותם ב"האשמת מדען סיני באמצעות מידע כוזב כי הוא יצר את וירוס הקורונה".
כעבור חמישה חודשים טוויטר החזירה את חשבון זירוהדג' לאחר שגבר הלחץ הציבורי.
I never want to hear about Politifact. Ever. Never. Ever. I’m going to use these two screencaps if anyone ever cites that source. pic.twitter.com/5EPgpxEgiW
— Sohrab Ahmari (@SohrabAhmari) May 19, 2021
פייסבוק אסרה מאמרים וטענה כי כל הטוען לקשר בין המעבדה והנגיף עוסק ב'דיסאינפורמציה' של COVID בהתבסס על דבריהם של "בודקי עובדות" שהתעקשו כי המחלה החדשה לא הייתה יכולה להימלט ממכון ווהאן לוויראולוגיה, ובוודאי הגיחה דרך מגע בין 'בעלי חיים' (עטלפים) ובני אדם.
עכשיו, כמעט שנה ויותר אתר בדיקת העובדות החשוב באמריקה 'פוליטיפקט' הוציא 'תיקון' גדול ב'ארכיב' בדיקת העובדות שבו נטען כי ייתכן ואכן הנגיף ברח/הוברח ממעבדה.
It wasn't a "conspiracy", just facts.
— Rob (@MakingMoneyFast) May 20, 2021
It was clear to every knowledge researcher out there that it came from a lab, but silenced.
Listen to Dr Pekova for example, who was cancelled immediately after the last 4 minutes of this interview in March 2020.https://t.co/JSBFZKQQnl
"כאשר בדיקת עובדות זו פורסמה לראשונה בספטמבר 2020, מקורותיה של פוליטיפקט הגיעו למסקנה כי לא ניתן היה לעשות מניפולציות מצד חוקרים שיצרה את נגיף ה-SARS-CoV-2''.
בעוד שמגיני 'פוליטיפקט' טוענים כי 'בודק העובדות' פשוט מחייב עצמו בביקורת עצמית ובתיקון הרי שישנם הטוענים כי מה שעניין את אתר העובדות החשוב לא היו העובדות עצמן אלא היקשרים פוליטיים.