בעוד שארה"ב טוענת שסין היא האיום העליון על מה שמכונה "הסדר הבינלאומי מבוסס הכללים", דבר שחסר לבייג'ין הוא נוכחות צבאית עולמית כמו שיש לוושינגטון.
למעשה, לסין יש רק בסיס צבאי אחד בחו"ל בחוף המזרחי של אפריקה, במדינת ג'יבוטי.
כעת הגרנל סטיבן טאונסנד, ראש פיקוד אפריקה האמריקני, מזהיר כי בייג'ינג מעוניינת להרחיב את נוכחותה הצבאית באפריקה ורוצה לשכן בסיס צבאי גם בחוף המערבי.
"הם מחפשים מקום שבו הם יכולים לחדש ולתקן ספינות מלחמה. וזה הופך להיות שימושי מבחינה צבאית בסכסוך", אמר טאונסנד לסוכנות הידיעות AP.
"הם כבר עשו את זה בג'יבוטי. עכשיו הם משיטים את מבטם לחוף האטלנטי ורוצים להשיג שם בסיס כזה".
לא ברור אם סין באמת מתכננת להקים בסיס צבאי בחוף האטלנטי.
אמנם זה אפשרי, אך יש להקל ראש בטענות של מנהיגי צבא ארה"ב על מדינות כמו סין ורוסיה, מכיוון שבדרך כלל משתמשים בהן כדי להצדיק לא אחת התפשטות צבאית אמריקאית.
אבל גם אם זה היה נכון, הנוכחות הצבאית של בייג'ין מעבר לים תהיה 'כלום' לעומת זו של וושינגטון.
לארה"ב יש כ-800 בסיסים בחו"ל.
באפריקה בלבד ישנם כ-29 בסיסים אמריקאים. בעוד ארצות הברית נלחמת במלחמות ובונה בסיסי מזל"ט באפריקה, סין משקיעה בתשתיות וזוכה להשפעה שוושינגטון רואה בה איום.
"הסינים מתמרנים את ארה"ב במדינות נבחרות באפריקה", אמר טאונסנד. "פרויקטים של נמל, מאמצים כלכליים, תשתיות, והסכמים כמו גם החוזים שלהם יובילו לגישה רבה יותר בעתיד. הם מגנים על ההימורים שלהם ומהמרים בגדול על אפריקה".
מכיוון שצבא ארה"ב מסיט את התמקדותו ממניעת טרור לעבר "תחרות מצד מעצמה גדולה", ניסה טאונסנד למכור את אפריקה כשדה קרב חשוב למלחמות הקרות החדשות הללו.
מפת 2019 המציגה גידול נוכחות צבאית זרה ביבשת אפריקה, באמצעות המכון ללימודי ביטחון.
"סין ורוסיה לא מתעלמות מאפריקה, וזה לבד צריך לומר משהו", אמר טאונסנד בראיון באפריל.
בשנה שעברה, טאונסנד טען כי טביעת הרגל הצבאית האמריקאית באפריקה קריטית יותר למניעת התבססות סין ורוסיה ביבשת מאשר השקעות כלכליות.
"יש כמה אזורים שבהם אנחנו פשוט לא הולכים להתחרות בסין. אנחנו לא הולכים לבנות גשרים וכבישים ואצטדיונים וארמונות כמו שהם עושים", אמר.