האנטר ביידן הוזמן להעניק הרצאה פומבית באוניברסיטת טוליין שבניו אורלינס, הנחשבת לאחת האוניברסיטאות הטובות בארה"ב, כדי לדבר עם סטודנטים על "חדשות מזויפות" לקורס שנקרא "קיטוב במדיה והשפעותיו על מדיניות ציבורית".
בנו של הנשיא ביידן, בן ה-51 יצטרף לשיעור כדי לדון "במצב הנוכחי של נוף התקשורת בארצות הברית וכיצד קיטוב תקשורתי, חדשות מזויפות וכלכלת העסקים החדשים משפיעים על מדיניות ציבורית בוושינגטון הבירה", כך על פי פוקס ניוז.
ביידן הוא אחד מעשרת הדוברים שהוזמנו על ידי האוניברסיטה מניו אורלינס במהלך הקורס בן 10 השבועות.
דוברים נוספים כוללים את ד"ר דבורה בירקס מי שהיתה ממונה על כוח המשימה של הבית הלבן לטיפול בנגיף הקורונה, כותב הטורים של הניו יורק טיימס ברט סטפנס, והאנליסט הפוליטי של פוקס ניוז, חואן וויליאמס.
האנטר ביידן, שעליו דיווח ה"ניו יורק פוסט" באופן בלעדי כמי שיש לו מחשב נייד המכיל חומרים רגישים במיוחד הן ברמה העסקית המתעדים יחסים מפוקפקים לכאורה בין משפחת ביידן ובין סין, והן תיעוד של הרפתקאות מיניות ושל שימוש בסמים לכאורה של ביידן הבן, עזר לארגן פגישה ב-2015 בין סגן נשיא דאז (אביו) לבין בכירים בחברת האנרגיה האוקראינית 'בריזמה' שבה עבד. פרשה שבמסגרתה ביידן הבכור הסייע בהמשך לבנו שלא להיחקר בה.
בשבועות שקדמו לבחירות 2020 צינורות הרשתות החברתיות צינזרו את הידיעות, וגופי החדשות המרכזיים התעלמו מהפרשה, בגלל חוסר אמונה באמיתותה.
לאחר שאביו זכה בנשיאות, האנטר גילה שהממשלה הפדרלית אכן חוקרת את עסקיו העסקיים בחו"ל.
הבן הראשון אמר גם כי המחשב הנייד שבמרכז הדו"ח, ובו אימיילים שחשפו את ההתנהלות העסקית שלו באוקראינה ובסין, יכול היה "בהחלט" להיות שלו.
הוא גם טען שניתן היה לגנוב אותו, או לפרוץ אותו על ידי רוסיה כחלק ממסע של מודיעין נגדי, טענה שהופרכה בשלב מוקדם מאוד של הפרשה.
"בין אם למישהו יש את המחשב הנייד שלי ובין אם זה היה או לא. נפרצתי, אם בכלל קיים מחשב נייד או לא, אני באמת לא יודע", אמר האנטר.