ארצות הברית תחזור לעשות שימוש בחיסוני ג'ונסון אנד ג'ונסון, 11 ימים לאחר שהוחלט על עצירה זמנית בעקבות הדיווחים על כ-15 נשים שפיתחו קרישי דם לאחר קבלת הזריקה.
אילוסטרציה (צילום: Getty Images)
כפי שדיווחנו הבוקר, ועדת היועצים לענייני חיסונים במרכז לבקרת מחלות ומניעתן (CDC) בחנה את הנתונים, ולבסוף הוחלט שיתרונות החיסון עולים על הסיכון הנדיר לפתח קרישי דם.
למעשה, עד הבוקר היה ידוע על שש נשים שסבלו מהתופעה, לרבות נערה בת 18 מלאס וגאס. במהלך הפגישה שהתקיימה מוקדם יותר היום רשויות הבריאות עדכנו שעד כה דווח על 15 אנשים שקיבלו את החיסון של ג'ונסון אנד ג'ונסון ופיתחו קרישי דם. מדובר ב-15 נשים שמרביתן צעירות מ-50, ולמרבה הצער שלוש מהן מתו ו-7 עדיין מאושפזות בבתי החולים (ביניהן אמה ברקי, הנערה מלאס וגאס).
ולמרות זאת, חברי הוועדה (בה יש נציגים מטעם ה-CDC ומנהל המזון והתרופות האמריקאי, ה-FDA, אשר הינו הגוף שבפועל מעניק את האישור לחיסונים) רואים בחיסון כחלק בלתי נפרד מהמאבק בקורונה: "מעל הכל, ההחלטה התקבלה מתוך שיקולים של בריאות ובטיחות", מסרה ד"ר רושל וולנסקי, מנהלת ה-CDC, לפני זמן קצר.
הוועדה מורכבת מ-15 נציגים, כאשר 10 הצביעו בעד חידוש מתן החיסונים של ג'ונסון אנד ג'ונסון, ארבעה הצביעו נגד ואחד נמנע (בשל שיקולים של ניגוד עניינים).
ד"ר רושל וולנסקי, מנהלת ה-CDC (צילום: Getty Images)
"אני חושב שהצגת הנתונים היום, והדיונים הרבים שבאו לאחר מכן, שכנעו אותי שחידוש מתן החיסונים נמצא באינטרס הלאומי שלנו מבחינת בריאות הציבור", הצהיר ד"ר הנרי ברנשטיין, מרצה לרפואה באוניברסיטת הופסטרה שבניו יורק.
מוקדם יותר השבוע, ד"ר אנתוני פאוצ'י - מנהל המכון הלאומי לאלרגיות ומחלות זיהומיות ויועצו הבכיר של הנשיא ביידן - הסביר שהוא מאמין שהשימוש בחיסון ג'ונסון אנד ג'ונסון יחודש היום, אך יתכן עם מגבלות מסוימות (למשל, לא לתת לנשים את החיסון הזה, או לתת רק לנשים מעל גיל מסוים).
"אני מאוד אופתע אם עד יום שישי הקרוב לא נחדש את השימוש בחיסוני ג'ונסון אנד ג'ונסון, לפחות באופן חלקי", הוא אמר והסביר ביום ראשון האחרון, "אני לא מעריך שראשי ה-CDC ירצו לגרור את העניין מעבר ליום שישי".
ד"ר פאוצ'י אף התייחס לדיווחים על כך שארצות הברית שוקלת להפסיק את השימוש בחיסונים אלו לצמיתות: "אני לא חושב שזה יקרה", הבהיר יועצו של הנשיא והמשיך, "המטרה בהפסקת השימוש בחיסון הייתה לוודא שיש לנו את כל המידע בנושא וכדי להזהיר רופאים, בעיקר כאלה שמטפלים בנשים, שהן עלולות לפתח קרישי דם. אזהרה זו מאפשרת לרופאים להיערך לכך מבעוד מועד".