רוסיה מוכנה להתחיל בבניית תחנת חלל משלה במטרה לשגר אותה למסלול כדור הארץ עד שנת 2030 במידה והנשיא ולדימיר פוטין יתן את האישור, כך אמר ביום רביעי ראש סוכנות החלל 'רוסקוסמוס'.
הפרויקט יסמן פרק חדש בחקר החלל הרוסי וסיום של יותר משני עשורים של שיתוף פעולה הדוק עם ארצות הברית על סיפון תחנת החלל הבינלאומית המזדקנת (ISS).
"אם בשנת 2030, בהתאם לתוכניות שלנו, נוכל להכניסה למסלול, זו תהיה פריצת דרך ענקית", ציטטה סוכנות הידיעות 'אינטרפקס' את ראש רוסקוסמוס, דמיטרי רוגוזין.
"הרצון הוא לעשות צעד חדש בחקר החלל המאויש בעולם".
קוסמונאוטים רוסים עבדו עם עמיתיהם מארצות הברית ו-16 מדינות נוספות ב-ISS מאז שנת 1998 - אחד מתחומי שיתוף הפעולה הקרובים ביותר בין מוסקבה לוושינגטון, שיחסיהם נמצאים כעת במשבר עמוק מאז נכנס ג'ו ביידן לבית הלבן וסיפק מספר התבטאויות כגון "לפוטין אין נשמה".
סגן ראש הממשלה יורי בוריסוב אמר בסוף השבוע לטלוויזיה הרוסית כי מוסקבה תודיע לשותפיה כי היא תעזוב את פרויקט ה-ISS בשנת 2025.
רוגוזין אמר כי התחנה הרוסית, בניגוד ל-ISS, ככל הנראה לא תהיה מאוישת לצמיתות מכיוון שדרך מסלולה תחשוף אותה לקרינה גבוהה יותר אך קוסמונאוטים יבקרו בה והיא תשתמש גם ככלי לבחינת בינה מלאכותית ורובוטיקה.
לדבריו, רוסיה מוכנה לשקול לאפשר לצוותים זרים לבקר, "אבל התחנה חייבת להיות לאומית... אם אתה רוצה לעשות טוב, עשה זאת בעצמך".
אינטרפקס ציטט גורם ללא שם שאמר כי רוסיה תכננה להוציא עד 6 מיליארד דולר כדי שהפרויקט יושק.