חסימת המושב האמצעי בטיסות מסחריות מפחיתה באופן משמעותי את הסיכוי להידבק בקורונה בתוך מטוסים, כך עולה ממחקר חדש שפורסם מוקדם יותר היום (רביעי), כשבועיים בלבד לפני שדלתא איירליינס תהפוך לחברת התעופה האחרונה בארה"ב שמסירה את החסימה.
אילוסטרציה (צילום: Getty Images)
המחקר בוצע במשותף ע"י אנשי המרכזים לבקרת מחלות ומניעתן (CDC) והחוקרים באוניברסיטת קנזס סטייט, והם מצאו שהסיכויים להידבק בקורונה צנחו ב-23% עד 57% כאשר המושב האמצעי נותר חסום, וזאת בהשוואה למטוסים שפעלו במתכונת מלאה.
טווח זה, 23% עד 57%, תלוי בגודל המטוס ותצורת המושבים הספציפית, וזאת מכיוון שהמושב האמצעי נחסם רק בשורה של שלושה מושבים. לדוגמה, במטוסים שבה תצורת המושבים הינה 2-3-2, החסימה תתבצע רק במושבים האמצעיים. לעומת זאת, בתצורה של 3-3-3, שלושת המושבים האמצעיים ייחסמו.
מלבד יונייטד איירליינס, כלל חברות התעופה הגדולות בארה"ב אימצו את מדיניות חסימת המושב האמצעי בראשית משבר הקורונה, אולם מאז כל אחת כבר הספיקה לחזור להשתמש במושב האמצעי. דלתא, כאמור, תעשה זאת ב-1 במאי.
אילוסטרציה (צילום: AP)
ראוי לציין שמסקנות המחקר אינן מפתיעות במיוחד, וסביר להניח שגם חברות התעופה יסכימו. עם זאת, הן בוודאי גם יטענו שההחלטה לפתוח את המושב האמצעי אינה נובעת מ"הבנה שזה לא מסוכן", אלא מכך שמבצע החיסונים הולך ומתקדם בקצב מרשים, ותחלואת הקורונה ברחבי ארה"ב ירדה לעומת חודשי השיא בדצמבר אשתקד.
יתרה מכך, חשוב להדגיש שהדרישה לחבוש מסכות עדיין קיימת בטיסות, ולפי ההערכות מדיניות פדרלית זו תישאר בתוקף לפחות עד סוף השנה הנוכחית.
מוקדם יותר החודש פורסמה המלצה חדשה מצד ה-CDC, לפיה תושבי ארצות הברית שהספיקו להתחסן נגד קורונה יכולים לטוס בתוך המדינה ללא צורך בהצגת בדיקה שלילית או כניסה לבידוד.
למעשה, ההנחייה החדשה חלה על כלל אמצעי התחבורה השונים - מטוסים, אוטובוסים ורכבות - אך ב-CDC מדגישים שקיימת חובת חבישת מסכות בשטחים פדרליים (נמלי תעופה ומטוסים, תחנות רכבת ורכבות שעוברות בין מדינות, אוטובוסים שאינם בשירות עירוני).
כמו כן, ב-CDC הסבירו שהמדיניות החדשה חלה רק על מי שקיבל את אחד משלושת החיסונים שמאושרים לשימוש כיום בארצות הברית - פייזר, מודרנה או ג'ונסון אנד ג'ונסון: "כל מי שקיבל את זריקת החיסון השנייה של פייזר או מודרנה, או את הזריקה הבודדת של ג'ונסון אנד ג'ונסון, יכול להמשיך ולטייל בתוך ארצות הברית", נכתב בהנחיה.
אילוסטרציה (צילום: AP)
בנוסף, ההנחייה אומנם מבטלת את חובת הבידוד והדרישה לעבור בדיקת קורונה עם ההגעה ליעד, אך יתכן שמספר מדינות - למשל הוואי - יחליטו בכל זאת לדרוש בדיקות קורונה שליליות.
"המשמעות היא שסבא וסבתא שהתחסנו יכולים לטוס כדי לבקר את הנכדים שלהם, מבלי להיכנס לבידוד או להציג בדיקת קורונה שלילית, בתנאי שהם פועלים לפי ההנחיות הקיימות כגון חבישת מסכות", הסבירה ד"ר רושל וולנסקי, מנהלת ה-CDC.
בכל הנוגע לטיסות בינלאומיות, ב-CDC הסבירו שמי שהספיק להתחסן (בדומה לטיסות פנים, גם בסעיף זה מדובר בשלושת החיסונים שמאושרים לשימוש כיום בארה"ב) לא יצטרך להציג בדיקת קורונה שלילית עם היציאה מארה"ב, אלא כן קיימת דרישה לעשות זאת במדינת היעד.
לדוגמה, הצגת בדיקת PCR שלילית מהווה תנאי כניסה לישראל (כך על פי משרד הבריאות בירושלים), כך שמי שירצה לטוס מארה"ב לארץ בכל זאת יידרש להציג בדיקה שלילית עם העלייה למטוס. כמו כן, כאשר שבים לארה"ב לא קיים צורך להיכנס לבידוד ביתי. לעומת זאת, ב-CDC ממליצים שמחוסנים יעברו בדיקת קורונה בין שלושה לחמישה ימים לאחר חזרתם לארה"ב.