כמה מעובדי העיתון המוביל בארה"ב, הניו יורק טיימס השמאלני, הועסקו בעבר על ידי העיתון "צ'יינה דיילי" שבשליטת המפלגה הקומוניסטימת הסינית (CCP), ששילם בשנים האחרונות לתקשורת האמריקאית מיליוני דולרים כדי לפרסם את תכניו המאושרים על ידי ראשי הדיקטטורה הרצחנית.
העובדים הנוכחיים בניו יורק טיימס שעבדו בעבר בכלי התקשורת הממלכתי הסיני כוללים את: ג'ונה קסל, במאי הצילום בטיימס; דיארמאיד מקדרמוט, עורך ומעצב ; ואת כתב התרבות באירופה, אלכס מרשל, כך לפי אתר החדשות האמריקני 'הדופק הלאומי'.
בפוסטים שנמחקו כעת בטוויטר, קסל, שלקח על עצמו את תפקיד המנהל הקריאטיבי של צ'יינה דיילי מיולי 2009 עד נובמבר 2010, כתב שלעבודה עבור המפלגה הקומוניסטית הסינית יש לפעמים את "היתרונות" שלה. הוא גם הזכיר שהוא "משוגע" לקראת התחלת התפקיד, שכלל "עיצוב מחדש" של זרוע התעמולה של המפלגה הקומוניסטית.
הוא גילה בכמה הודעות שהוא "עובד" ו"מקבל תשלום" על ידי התקשורת הממלכתית הסינית.
"אתה יודע שאתה עובד למען הרפובליקה העממית של סין כאשר המילה הראשונה שעולה בראשך כשמבקשים ממך לתאר את מקום העבודה שלך היא סין והרמוניה", כתב קסל בפוסט בטוויטר מנובמבר 2009.
על פי פרופיל הלינקדאין של כותב אחר, דיארמאיד מקדרמוט, ולפי האתר האישי שלו, הוא עבד כעורך ומעצב בחברת צ'יינה דיילי בהונג קונג במשך שמונה שנים - מנובמבר 2012 ועד נובמבר אשתקד.
הוא קיבל תפקיד זהה ב-NY Times בשנה שעברה, והוא עדיין ממוקם בהונג קונג. תחת אחריותו עמד חידוש הירחון "אסיה וויקלי" של צ'יינה דיילי, שעל פי הפרופיל שלו כלל "עריכת העתקים; שכתוב עותק גולמי; תכנון פריסה וגרפיקה; מקורות סיפוריים; פיתוח ושמירה על נוכחות באינטרנט במספר פלטפורמות", ועוד.
במשך שנים, ניו יורק טיימס ביקש גישה מורחבת לשוק הסיני וקיבל מיליונים מהכנסות פרסומיות דרך גופי מדיה סיניים בבעלות המדינה.
מתיעוד משרד המשפטים האמריקני בשנה שעברה עולה כי צ'יינה דיילי שילמה כמעט 19 מיליון דולר לחברות מדיה בארה"ב עבור הוצאות פרסום והדפסה בארבע השנים האחרונות.
במקביל ממשלת סין שילמה על מודעות בתשלום שפורסמו בעיתונים כמו "וושינגטון פוסט" ו"וול סטריט ג'ורנל".
השלטון הסיני שילם לניו יורק טיימס 50,000 דולר עבור כך עולה מהפרסומים של משרד המשפטים.