40 אחוז מחברי השירות של חיל הנחתים סירבו לקחת את חיסון הקורונה כך בנתונים חדשים שנמסרו לתקשורת.
הגילוי מגיע כאשר המחוקקים הדמוקרטים דוחפים להפוך את החיסון לחובה.
כ-75,500 נחתים הסכימו להתחסן בעוד כ-48,000 דחו את החיסון, כך דיווחה CNN, מה שמעמיד את שיעור הדחייה על 38.9%, מעט גבוה יותר משיעור 33% לכל הצבא שסיפקו גורמי הביטחון.
דובר הנחתים קולונל קלי פרושור הסביר כי הנחתים עשויים לסרב ממספר סיבות, כולל לאפשר לאחרים בקבוצות פגיעות יותר ליטול אותו תחילה, אלרגיות לחיסון או השגתו באמצעים אחרים, לא צבאיים.
פרושור הדגיש את הצורך "לבנות אמון בחיסון" בקרב אנשי שירות, והוסיף כי כוחות סרבניים תמיד יכולים "לשנות את דעתם ולהתחסן כאשר ההזדמנות הבאה תופיע".
כ-102,000 נחתים נוספים, כולל כוחות מילואים פעילים עדיין עומדים בתור לחיסון ולא היה להם סיכוי לקבל או לדחות אותו.
שיעור הדחיות היה גבוה במיוחד בבסיסים מסוימים, כמו במחנה לג'ונה, מתקן ימי גדול בצפון קרוליינה, שם 57% מחברי השירות סירבו לזריקה.
בעוד שהצבא מונע כרגע מלחייב את חיסוני הקורונה, יש חלקים בקונגרס הלוחצים על ממשל ביידן לשנות זאת.
במכתב שנשלח לבית הלבן בחודש שעבר, קבוצה של מחוקקים דמוקרטים בראשות נציג קליפורניה, ג'ימי פנטה, טענה כי חיילים לא מחוסנים מהווים "איום קריטי על ביטחוננו הלאומי ובריאות הציבור", וקראו לנשיא להוציא צו בנושא.
"חיסון כל איש שירות זכאי ישפר את המוכנות וישפיע באופן מיידי וחיובי על הקהילות בהן הם משרתים", כתב פנטה במכתב, שנחתם על ידי שישה דמוקרטים בבית. "דרישת [משרד הביטחון] לקבל הסכמה מדעת לפני החיסון אינה מזיקה רק לביטחון המדינה שלנו, אלא בניגוד לטובת חברי השירות, משפחותיהם, קהילותיהם ועמיתיהם".
חברי השירות אינם רשאים לדחות חיסונים שאושרו לחלוטין.
מנתוני סקר אחרים עולה כי כ-25% אמריקאים בכלל אינם מוכנים להתחסן כנגד הנגיף.