יום לפני הפגישה המיוחלת בין הצדדים שחתמו על הסכם הגרעין JCPOA בווינה בשנת 2015, איראן מנסה להתרחק מדיווחים כי היא מוכנה לנהל שיחות עם ארצות הברית.
סגן שר החוץ לעניינים פוליטיים עבאס אראגצ'י אמר לכלי תקשורת ממלכתי ביום ראשון "לא נקיים שום שיחות ישירות או עקיפות עם ארצות הברית בווינה".
בעיקרו של דבר זהו הצד האיראני שמדגיש כי לא יתאפשר משא ומתן ישיר עם אמריקה וכי השיחות בין בריטניה, צרפת, גרמניה, איראן, רוסיה וסין נמשכות.
המשלחת האמריקאית תהיה - אולי באופן משפיל - מוגבלת לשולחן הילדים, ככל הנראה.
הצדדים האירופיים להסכם (גרמניה, צרפת, בריטניה) אמרו כי יהיו להם מגעים "נפרדים" בווינה עם ארצות הברית ועם איראן שכבר דחתה פגישה ישירה עם ארה"ב ונראה כי האירופיים צפויים לשמש כמתווכים המעבירים מסרים לצוות האמריקני.
הפקיד האיראני, לעומת זאת, הציע תרחיש שבו יכולות להיות התנהלות של שיחות ישירות יותר:
"לדעתנו, יש רק צעד אחד. יש להקפיא את כל הסנקציות האמריקניות שהוטלו מחדש לאחר פרישתו של הנשיא דונלד טראמפ מה-JCPOA, או שהוטלו לאחרונה. הסרו אותם ואז נוודא שנחזור להתחייבויות שלנו", אמר אראגצ'י.
הקלה מיידית בסנקציות היא הדרישה האיראנית העיקרית, דבר שעד כה ממשל ביידן לא ביצע למרות הבטחות מרובות במסלול הקמפיין של ביידן כי ישוב להסכם הגרעין שתיווך אובמה ושבהמשך בשנת 2018 יצא ממנו הנשיא לשעבר טראמפ.
בהצהרת יום שישי, דובר המחלקה האמריקנית, נד פרייס, ציין כי וושינגטון נותרה "פתוחה" לעסקים ישירים יותר.
"אנחנו לא צופים פריצת דרך מיידית מכיוון שיהיו דיונים קשים. אבל אנחנו מאמינים שהדיונים בווינה הם צעד בריא קדימה", פתח פרייס.
"אנו לא צופים כיום כי יתקיימו שיחות ישירות בין ארצות הברית לאיראן בתהליך זה, אף שארצות הברית נותרת פתוחה בנושא", הוסיף בנימה זהירה יותר.