נשיא המועצה האפיפיורית לדיאלוג בין-דתי אמר ביום שישי כי הוותיקן ימשיך לנהל את היחסים הדיפלומטיים עם סין על רקע חידוש הסכם סין-הוותיקן לשנת 2018.
"מה שאנחנו מקווים זה שהפתיחות הזו נמשכת, שהתהליך הארוך הזה נמשך, כי בעולם גלובלי, אין הבדלים, אין גבולות", אמר הקרדינל מיגל אנחל איוסו. מה שקווה הוותיקן הוא ל"פתיחות המאפשרת לנו להתקדם".
במהלך שולחן עגול עם עיתונאים ביום שישי, אמר הקרדינל הספרדי כי יש צורך כעת יותר מתמיד לדיאלוג בין-דתי, כולל עם לא-מאמינים, משום שהוא מעדיף תהליכי שלום ומאפשר פתרונות משותפים לבעיות כמו עוני, מלחמה, שינויי אקלים, הגירה וסחר בבני אדם.
"דיאלוג זה אינו פשטני או שטחי, והוא חייב להיעשות בכבוד הדדי, בפתיחות וללא פחד, לדבריו, וכינה זאת דרך "של מודעות, ושיתוף פעולה" הכוללת "ביצוע צעדים קונקרטיים יחד עם חברי בני דתות אחרות ועם אנשים אחרים".
"כולם נקראים, בתקופה הקשה שלנו, להיות שליחי שלום של הקהילה", אמר, והתעקש שהרגע הנוכחי חייב להיות "זמן של אחווה".
ב-4 בפברואר חגג האפיפיור פרנסיסקוס את היום הבינלאומי לאחווה אנושית של האו"ם יחד עם נסיך הכתר אבו דאבי, שיח' מוחמד בן זייד.
"חגיגה זו מגיבה לקריאה ברורה שנשא האפיפיור פרנסיסקוס לאנושות כולה לבנות מתנת שלום במפגש עם האחר", קבע אז הקרדינל איוסו.
בראיון לתקשורת הוותיקן באוגוסט 2019 הכריז איוסו כי "דיאלוג בין-דתי הוא התרופה היעילה היחידה לרוע הפונדמנטליזם".
מנהיגי דת נקראים "לבנות גשרים, לחזק את הדיאלוג ולהתגבר על הפיתוי להיסגר ולתדלק את 'התנגשות התרבויות'", אמר.
במקביל כידוע ממשלת סין הקומוניסטית ממשיכה לרדוף את בני הדת המוסלמית והנוצרית בשטחה ובאופן כללי להטיל מגבלות קשות על פולחן דתי בתחומי ריבונותה.
ובתוך כך, מעניין לתהות מהו האינטרס המשותף של הכנסייה הקתולית בקשר עם מדינה הרודפת את מאמיניה, ומהו האינטרס של סין הקומוניסטית המתנגדת לדת עם ארגון דתי מהגדולים בתבל.