פייזר ומודרנה היו שקטות במידה רבה מאז שהמתחרה אסטראזנקה הסתבכה בשערוריית הבטיחות האחרונה, והגדולה ביותר בכל רחבי אירופה.
החיסון של אסטראזנקה היה אמור להיות סוס העבודה של ארגון הבריאות העולמי, מכיוון שהוא זול וקל יחסית להובלה ולאחסון.
אבל פייזר, לפחות, אולי תצטרך להתמודד בקרוב עם בעיה משלה.
מכיוון שה-Morning Post של דרום סין דיווח ביום רביעי כי הונג קונג השעתה את חיסוני פייזר לאחר שצוות החזית המקומי גילה יותר מ-50 מקרים של אריזות פגומות, כמו בקבוקונים סדוקים ודולפים.
ביטול ההזמנות בכל 21 מרכזי החיסון הקהילתיים של הונג קונד המספקים את החיסון נעשה "עד להודעה חדשה".
השעיית התוכנית הגיעה כאשר הונג קונג רשמה ביום רביעי 10 מקרי וירוס חדשים וכשמנהלת הבריאות ד"ר קונסטנס צ'אן הון-איי סיפרה במסיבת עיתונאים כי הצוותים העובדים דיווחו בעבר על שמונה מקרים של בקבוקוני BioNTech סדוקים ועל 22 בעיות לחץ אוויר שהביאו לדליפות, שכולן הועברו לדבריה חזרה ליצרן. 16 דיווחים נוספים על אטימות בקבוקונים שהיו רופפים או שאינם במצב טוב, וכן 11 המתייחסים לזיהוי כתמים או סימנים בחלקם החיצוני של מיכלי הזכוכית נרשמו גם כן.
"היצרן, לאחר שקיבל את הדיווחים שלנו, הודיע הבוקר להונג קונג בכתב כי הם אינם יכולים לראות בעיות הקשורות לבטיחות אך עליהם לבצע בדיקה יסודית. לצורך הזהירות, הם ביקשו מהונג קונג להשעות את השימוש".
BioNTech, המייצרת את החיסון בשיתוף עם פייזר, פתחה בחקירה משלה על מה שהוביל לפגמים, אך אמרה כי בשלב זה אין סיבה להאמין שיש סיכון בטיחותי לחולים שקיבלו את החיסונים.
הבדיקה תתמקד באופן הטיפול בחבילות במרכזי החיסונים, וכן בתחנות שונות לאורך שרשרת האספקה.
מזכירת המזון והבריאות של הונג קונג מסרה לעיתונות כי השעיית חיסוני פייזר היא "אמצעי זהירות".
תושבים שהמתינו לחיסון והגיעו למוקדי החיסונים בבוקר יום רביעי מצאו את המרכזים סגורים וחלקם כעסו עד כדי כך שסירבו לעזוב לזמן מה.
ד"ר לוק צ'צ'ונג, ראש אשכול בתי החולים הציבוריים במזרח הונג קונג, אמר כי מרכז החיסונים בסאי וואן-הו הזריק ל-53 בני אדם עד שקיבל את צו ההשעיה באיחור מסוים.
המיקרוביולוג מאוניברסיטת הונג קונג, פרופסור הו פאק-ליונג, אמר כי אין צורך בדאגה מדי מכיוון שסוגיות האריזה ככל הנראה לא תוביל לסיבוכים בריאותיים.
"אירוע זה כולל רק פגמי אריזה במקום בעיות בטיחות ואיכות. אני מאמין שממשלות הונג קונג ומקאו נוקטות רק באמצעי מניעה כדי להפסיק את החיסון".
זוהי גם תזכורת עד כמה שרשרת האספקה העולמית יכולה להיות שבירה, במיוחד עבור חיסונים כמו נגיף פייזר, אותם יש לשלוח ולאחסן בטמפרטורות מתחת לאפס, דבר מסובך ביותר.