אנשי ארגון המורים השני בגודלו בארצות הברית, American Federation of Teachers (או AFT), מודאגים מהשינוי במדיניות שפורסם ע"י המרכזים לבקרת מחלות ומניעתן (CDC), לפיו ניתן לקיים את הלימודים בתוך הכיתות, עם מרחק של שלושה רגל (כ-90 ס"מ) בין השולחנות ולא שישה רגל (כ-1.8 מ') כפי שהומלץ עד כה.
אילוסטרציה (צילום: Getty Images)
נשיאת ה-AFT, רנדי ויינגרטן, שלחה מוקדם יותר השבוע מכתב למנהלת ה-CDC, ד"ר רושל וולנסקי, ושר החינוך מיגל קרדונה. במכתב זה ויינגרטן הסבירה שהארגון "לא השתכנע" מהראיות שעליהן אנשי ה-CDC הצביעו כאשר שינו את המדיניות.
כזכור, הנחיית ה-CDC פורסמה רק ביום שישי האחרון, וראשיה הסבירו שהיא רלוונטית אך ורק בבתי הספר היסודיים, כאשר כל התלמידים חובשים מסכות. לעומת זאת, תלמידי התיכונים וחטיבות הביניים עדיין יצטרכו לשמור על ריחוק חברתי של לפחות 6 רגל. הסיבה לכך היא שבבתי הספר היסודיים, התלמידים בדרך כלל נשארים באותה כיתה לאורך היום. לעומת זאת, בחטיבות ובתיכונים התלמידים בדרך כלל נעים בין כיתה לכיתה, דבר שבהכרח מגביר את הסיכוי להתפרצות של הנגיף בקמפוס.
This morning President @rweingarten sent a formal letter to Education Secretary Cardona and CDC Director Walensky about the CDC’s recent guidance reducing physical distancing in classrooms from 6 feet to 3 feet.
— AFT (@AFTunion) March 23, 2021
Read the full letter here: https://t.co/jMsiQhIDsX
"החשש שלנו נובע מכך שהמחקרים שצויינו בהמלצה לא בוצעו בערים הצפופות ביותר ובמוסדות החינוך העניים ביותר, שבהם ישנם אתגרים נוספים כגון מערכת אוורור מיושנת, כמות גדולה של תלמידים בכל כיתה ועוד", כתבה ויינגרטן במכתבה.
עוד כתבה נשיאת ה-AFT ש"כלל חברי הארגון רוצים להאמין שה-CDC עושה הכל כדי לשמור על בריאותנו, ושמשרד החינוך יעשה הכל כדי לדאוג לרווחתם של התלמידים, המשפחות והמחנכים".
רנדי ויינגרטן, נשיאת ה-AFT (צילום: AFT)
בפועל, לא ברור האם הפנייה של ארגון המורים יגרום לשיבושים בתוכניות הפתיחה המחודשת של משרדי החינוך בערים הגדולות, למשל בלוס אנג'לס. עם זאת, חשוב לזכור כי למעלה מ-1.7 מיליון מורים ב-3,000 משרדי חינוך חברים ב-AFT.
ללא קשר להמלצת ה-CDC, מוקדם יותר החודש הציג מושל קליפורניה, גאווין ניוסאם, תוכנית חדשה, במסגרתה יוענקו תמריצים כספיים למשרדי החינוך שיפתחו את בתי הספר, לפחות עבור התלמידים הצעירים ביותר.
אולם מיד לאחר מכן נודע שנקודת המחלוקת העיקרית בין משרדי החינוך לארגוני המורים המקומיים - זו שמנעה את פתיחת בתי הספר בערים הגדולות כמו לוס אנג'לס - היא דרישת המורים (ושאר העובדים) לקבל עדיפות בתור לחיסונים.
במקביל, סקר שפורסם בשבוע שעבר חשף ממצא מדאיג ביותר: מרבית ההורים לתלמידים בלוס אנג'לס אינם מעוניינים לראות את הלימודים מתחדשים בכיתות באופן מלא.
51% מהמשיבים אמרו שהם מעדיפים 'מתכונת משולבת', במסגרתה התלמידים לומדים 2-3 ימים בכיתות, ו-2-3 ימים מהבית.
באופן מעניין ביותר, קיימים פערים עצומים בין ההורים לתלמידים הלומדים בתיכון, לבין אלו שלומדים בבתי ספר יסודיים: בזמן ש-62% מההורים לתלמידים צעירים (גנים עד כיתה ו') מעוניינים שהלימודים יתקיימו במשך חמישה ימים בשבוע בבתי הספר, בקרב ההורים לתלמידים הלומדים בתיכונים נתון זה יורד ל-33% בלבד.