אנו בהיברו-ניוז היינו הראשונים לבשר כיצד כבר חודש לפני הבחירות ב-2020 אלפי אנשים רצו אל עבר הגבול האמריקני כשהם צועקים "ביידן ביידן"
עתה מתברר כי צדקנו.
כ-42 מיליון איש רוצים להגר לארצות הברית, על פי יו"ר גאלופ, ג'ים קליפטון, שערך משאל המתפרש על פני 33 מדינות באמריקה הלטינית ובקריביים.
כשנשאלו אם ברצונם לעבור למדינה אחרת, 27% השיבו שכן. ואז, כשנשאלו לאן הם רוצים לעבור כדי לעזוב את ארצם לצמיתות, 35%, או 42 מיליון, אמרו שהם רוצים לנסוע לארצות הברית.
בינתיים, במהלך יום שלישי כותב הטור ג'ייסון ריילי תהה בוול סטריט ג'ורנל מהו בדיוק סדר העדיפויות להגירה של ממשל ביידן?
ושאל "האם למחוק את הגבול הדרומי לכל דבר ועניין, תוך כדי לגליזציה של כולם הנמצאים כיום במדינה בלי הרשאה?"
"זו לא דרך לנהל עם ריבוני. אפילו ממשלות דמוקרטיות נהגו להבין שללא גבול אין מדינה. ובלי ביטחון, אין גבול. עלינו לומר 'לא' להגירה בלתי חוקית כדי שנוכל להמשיך לומר 'כן' להגירה חוקית", אמר הנשיא קלינטון, שהגיב לעלייה בהגירה הבלתי חוקית בראשית שנות התשעים וביקש מהקונגרס מימון נוסף, בין היתר כדי "להגן על גבולותינו, להסיר מהגרים פליליים, להפחית את תמריצי העבודה להגירה בלתי חוקית ולהפסיק את השימוש לרעה במדיניות הענקת המקלט".
"יתכן ושמתם לב שבעיות אלה עדיין איתנו, ובמקרים מסוימים החמירו, אולם נראה כי נחישותה של המפלגה הדמוקרטית חלפה מזמן. החלפיה אותה אמונה הולכת וגוברת בשמאל הפוליטי כי יש לאפשר לאנשים להיכנס לארה"ב בתנאים שלהם ולא שלנו, וכי באחריותנו הקולקטיבית לדאוג להם אם הם לא יכולים לדאוג לעצמם. מילטון פרידמן אמר כי הגירה פתוחה ומדינות רווחה גדולה אינן תואמות, והפרוגרסיבים בקונגרס ובבית הלבן של ימינו להוטים לבדוק את טענה זו".
וכך, עם כ-42 מיליון אמריקאים לטיניים שמעוניינים להגיע לאמריקה בשילוב עם הגבול הפתוח של ביידן החופשי לכולם, הנוף בארצות הברית עשוי להשתנות במהרה.
למהגרים בעלי הכנסה נמוכה שהגיעו לארץ באופן חוקי, היכונו להתמודד עם תחרות עזה על משרות שכבר דלות.