הממשלה הצבאית במיאנמר, תפסה את חשבונות הבנק של קרנות החברה הפתוחה של ג'ורג' סורוס והאשימה אותם ב"חתירה תחת היציבות הפוליטית במדינה".
לאחר שהשתלטה על המדינה בהפיכה צבאית בעקבות טענות על הונאת מצביעים בקנה מידה לאומי, ממשלת צבא מיאנמר תפסה גם מספר חשבונות בנק השייכים או מזוהים עם קרנות החברה הפתוחה שמממן ג'ורג 'סורוס, והודיעה על צווי מעצר ל-11 מחברי הארגון של המיליארדר הפרוגרסיבי היהודי "בחשד למתן תמיכה כספית לתנועת אי הציות האזרחי נגד החונטה הצבאית".
עתה נראה כי הממשלה תנקוט בצעדים משפטיים גם נגד קרנות החברה הפתוחה, שלטענתן הפרו "מגבלות על פעילות ארגונים כאלה" ולא קיבלו אישור מרשויות מיאנמר להפקדת סכום של כ-5 מיליון דולר לחשבונות הבנק של מיאנמר.
נטען כי קרנות הארגון משכו באופן בלתי חוקי 1.4 מיליון דולר מחשבונות הבנק שלהם.
באתר העוקב אחר ההתפתחויות הפוליטיות במיאנמר מבנגקוק נכתב: "קבוצות צבאיות, כולל מפלגת הסולידריות והפיתוח של האיחוד, האשימו את סורוס בתמרון הפוליטיקה של מיאנמר על ידי תמיכה בארגוני החברה האזרחית במדינה".
בעבר דווח על הקשר בין המועמדת הכושלת לשעבר לנשיאות הילרי קלינטון, ומזכירת המדינה של מיאנמר לשעבר אונג סאו סו קי - חביבת אובמה, קלינטון וסורוס.
קלינטון המליצה לאונג להתמודד על מושב פרלמנט בבחירות בבורמז 2012, מה שאונג עשתה בסופו של דבר. דבר שהחל להניע את הקריירה הפוליטית הפורמלית שלה.
אונג סן סו צ'י זכתה גם לתמיכה חזקה מהנשיא דאז ברק אובמה, שדגל באופן שגרתי בשחרורה ממעצר בית. אך אונג נעצרה שוב ושוב במהלך שנות התשעים וה-2000 בגין "מעשים חתרניים", בעקבות מעורבותה בפרעות נגד ממשלת מיאנמר.
אובמה העניק לה את מדליית הזהב של הקונגרס בארה"ב בשנת 2012, אותה תיארה כ"אחד הימים המרגשים בחיי".
בסופו של דבר, ממשל אובמה ניסה להנדס את עלייתה לשלטון של אונג בשנת 2015, על ידי הטלת סנקציות על מיאנמר והתעקשות להסירם רק אם אונג תקבל תפקיד פוליטי במדינה.
בעל ברית חשוב נוסף של אונג היה המיליארדר ג'ורג 'סורוס ורשת העמותות העולמית שלו, שתמכו בתוקף בפעילותה. מיאנמר אסרה לאחרונה גם את פייסבוק וטוויטר במדינה לאחר שלטענתם הפלטפורמות השתמשו באלגוריתמים שלהם כדי לקדם מחאות אנטי-צבאיות בעקבות ההשתלטות הצבאית.