לפחות מאה אנשים נוספים הקשורים לסערת הקפיטול האמריקאית ב-6 בינואר צפויים להיות מואשמים במגוון פשעים.
"החקירה נמשכת והממשל מצפה כי יואשמו "לפחות מאה אנשים נוספים", כך טענו התובעים בהגשת מסמכים לבית המשפט כשהם ציינו כי 300 איש כבר הואשמו, וכי משרד המשפטים חוקר "פעילות קונספירטיבית" שאולי התרחשה לפני המהומה בה קשורים עוד אנשים.
הם הוסיפו כי החקירה והתביעה שלאחר מכן "ככל הנראה יהיו מהגדולות בהיסטוריה האמריקאית, הן מבחינת מספר הנאשמים שיועמדו לדין והן מבחינת אופי והיקף הראיות".
העבירות הנחקרות כוללות לכאורה הסגת גבול, התנהלות אלימה, תקיפת שוטרים, גניבה והשמדת רכוש ממשלתי, הפרעה אזרחית, קשירת קשר ו"עבירות נשק חם", בין היתר. וזאת למרות שעל אף אחד מהאנשים שהסתערו על הבירה לא נמצא נשק חם.
נכון לעתה למעלה מ-900 צווי חיפוש נערכו ברחבי הארץ מאז האירוע, ולמעלה מ-15,000 שעות צילומים נערכו והשתמשו בהן כראיות.
תומכיו של הנשיא לשעבר דונלד טראמפ הסתערו על קפיטול ארה"ב ב-6 בינואר, שבועיים בלבד לפני כניסתו של הנשיא ג'ו ביידן לתפקיד, למחות על תוצאות הבחירות, שוטר קפיטול אחד וארבעה מפגינים מתו במהלך האירוע, ורבים אחרים נפצעו.
ממשל ביידן השתמש בסערת הקפיטול כדי להציב אלפי חיילי המשמר הלאומי בוושינגטון הבירה - שם הם ממוקמים למעלה מחודשיים, למרות היעדר פעילות אלימה באזור - הממשל ביקש להשאיר את החיילים שם עד סוף מאי, למרות שאיגוד המשמר הלאומי כינה את זה "בלתי הולם לחלוטין במקרה הטוב" ו"לא חוקי במקרה הרע".
סקר הראה כי האמריקנים מודאגים יותר מהפרות סדר אלימות שהתרחשו בערים ברחבי הארץ במהלך קיץ 2020 מאשר הסערה בקפיטול ב-6 בינואר, אך מאמינים כי המעורבים באירוע הקפיטול יישאו באחריות רבה יותר למעשיהם. מהפורעים בשנה שעברה.