מדענים החלו ליישם תוכניות לאיכלוס עתידי של הירח באמצעות הקמת בנק זרע בשטחו.
במה שהם מכנים "פוליסת ביטוח עולמית מודרנית", מהנדסי מכונות הציעו לבני אדם להקים מאגר של תאי רבייה - של זרע וביציות - מ-6.7 מיליון ממיני כדור הארץ, כולל בני האדם.
'תיבת הנוח' המודרנית תהיה ממוקמת מתחת לפני אדמת הירח.
מכיוון שכוכב הלכת שלנו מתמודד עם אסונות טבע, בצורת, אסטרואידים והפוטנציאל למלחמה גרעינית - אם לציין כמה צרות - מדענים אומרים שעל בני האדם לשים את מבטם לחלל כדי לשמור על החיים כפי שאנו מכירים אותם.
"כדור הארץ הוא באופן טבעי סביבה מסוכנת", אמר מחבר המחקר ג'קאן תנגה, שצוותו באוניברסיטת אריזונה הגיש את הדו"ח העונה לשם "בורות ירח וצינורות לבה לתיבת נוח מודרנית", בכנס השנתי של המכון למהנדסי חשמל ואלקטרוניקה.
בשל חוסר היציבות של כדור הארץ, לדבריו, מאגר מבוסס שקיים בכדור הארץ ישאיר דגימות פגיעות. ככזה, תנגה, הציע לזנק מחוץ לפלנטה בהקדם האפשרי ולטמון ולאחסן את המאגר של תאי הרבייה ב"בורות" הירח שהתגלו לאחרונה, שמדענים מאמינים כי לבה זרמה בהם פעם לפני מיליארדי שנים. מה שמכונה "ארון הקודש", על פי המצגת של תנגה, ישמור קריוגנית על מינים שונים במקרה של אסון עולמי. "אנחנו עדיין יכולים להציל אותם עד שהטכנולוגיה תתקדם ואז להכניס מחדש את המינים האלה למעגל החיים - במילים אחרות, לשמור אותם ליום נוסף", אמר.
הבורות גם הם בגודל המושלם לאחסון תאים, על פי תנגה. הם יורדים 80 עד 100 מטרים מתחת לאדמה ו"מהווים מחסה מוכן מתחת לפני השטח של הירח", שסובל מ"שינויי טמפרטורה גדולים", כמו גם מריבוי מטאוריטים ומקרינה.
עוד טען המדען כי צמחים ובעלי חיים רבים "נמצאים בסכנת הכחדה חמורה" וציין את התפרצות הר טובה באינדונזיה לפני 75,000 שנה כסיבה לדאגה, ואמר כי ההתפרצות "גרמה לתקופת קירור של 1,000 שנה, ולירידה במגוון האנושי".
מושג "תיבת הנוח" כבר מיושם בכספת הזרעים העולמית של סוולבארד - המאכלסת זרעי צמחים, כלומר - באי הנורבגי שפיצברגן שבמעגל הארקטי, שם מדענים אומרים שמבנה האבן המסיבי יכול להחזיק מעמד, ללא הפרעה מצד בני האדם או יסודות הטבע.
שם מאוחסנים למעלה מ-992,000 דגימות ייחודיות, כאשר כל אחת מהן מכילה בממוצע 500 זרעים.
תנגה הוסיף כי הוא "הופתע" עד כמה המשימה יכולה להיות "חסכונית", על פי הערכותיו הובלת 50 דגימות מכל מין, תיקח 250 שיגורי רקטות. לשם השוואה, נדרשו 40 שיגורים לבניית תחנת החלל הבינלאומית, היושבת במסלול כדור הארץ הנמוך - הקרוב בהרבה מהירח.
"זה לא מטורף כל כך," התעקש תנגה. "קצת הופתענו מזה".