שופטת מחוזית בסן חוזה, קליפורניה אומרת כי היא "הוטרדה" מפעילות איסוף הנתונים של גוגל, לאחר שנודע לה כי החברה עדיין אוספת ומשתמשת בנתונים ממשתמשים במצב שנקרא 'גלישה בסתר' כביכול - ודרשה הסבר "על מה בדיוק גוגל עושה", כך על פי בלומברג.
בתביעה ייצוגית המתארת את טענות החברה ל'גלישה בפרטיות' כ"תחבולה"- תוך בקשת "פיצויים בסך 5,000 דולר לכל אחד ממיליוני האנשים שפרטיותם נפגעה מאז יוני 2016", אמרה שופטת המחוז לוסי קו, כי הוא מוצאת זאת "יוצאת דופן" שהחברה תעשה את המאמץ הנוסף לאסוף נתוני משתמשים אם היא לא ממש משתמשת במידע לפרסום ממוקד או לבניית פרופילי משתמש.
לשופטת קו ישנה היסטוריה ארוכה עם חברת הבת של גוגל, אלפבית בע"מ, ואילצה בעבר את החברה שבקליפורניה לחשוף את אופן סריקת המיילים שלה לצורך פרסום ממוקד ובניית פרופילים.
במקרה זה, גוגל מואשמת בהסתמכות על חלקי קוד שלה הקיימים בתוך אתרים המשתמשים בשירותי הניתוח והפרסום שלה כדי לגרד את היסטוריית הגלישה הפרטית כביכול של המשתמשים ולשלוח עותקים לשרתי גוגל.
גוגל גורמת לכך שמצב הגלישה הפרטית מעניק למשתמשים יותר שליטה בנתונים שלהם, אמרה אמנדה בון, עורכת דין המייצגת משתמשים, לקו. במציאות, "גוגל אומרת שבעצם אתה יכול לעשות מעט מאוד כדי למנוע מאיתנו לאסוף את הנתונים שלך, וזה מה שאתה צריך להניח שאנחנו עושים", אמרה בון.
אנדרו שפירו, עורך הדין של גוגל, טען כי מדיניות הפרטיות של החברה "חושפת" במפורש את נוהליה. "איסוף הנתונים הנדון נחשף", אמר. עורך דין אחר של גוגל, סטיבן ברום, אמר כי בעלי אתרים המתקשרים עם החברה לשימוש בניתוחים שלה או בשירותים אחרים מודעים היטב לאיסוף הנתונים המתואר בתביעה, כך לפי בלומברג.
קו לא קנתה את זה - בטענה שהחברה מרמה למעשה את המשתמשים ברושם שהמידע שלהם לא מועבר לחברה.
"אני רוצה הכרזה מגוגל על איזה מידע הם אוספים על המשתמשים באתר האינטרנט של בית המשפט, ולמה זה משמש", דרשה.