"על האיחוד האירופי לראות דברים מנקודת מבט ארוכת טווח יותר ולהתכונן לעתיד בו COVID-19 יהפוך לחלק שקיים תמיד במציאות", אמרה ראש ממשלת דנמרק, פרדיקרסן, בכנס וידיאו עם עמיתיה לאיחוד. "קצב החיסון הנוכחי ברחבי האיחוד האירופי הוא איטי מדי, ועל כן האיחוד צריך לעשות כל מאמץ להשיג יותר חיסוני COVID-19", טענה פרדריקסן. לדברי ראש הממשלה, ישנה "הכרה רחבה" בקרב המדינות החברות בכך שהם תלויים מדי במפיקי חיסונים כמו פייזר, אסטראזנקה ומודרנה ובמתקני הייצור שלהם.
"אני חושב שאנחנו בוחנים תרחיש מציאותי בו אנו צריכים לחסן את האוכלוסיות שוב ושוב ושוב. ושם עלינו לא רק לספק מספיק חיסונים לעצמנו, אלא גם לבלקן, אפריקה וכמובן כמה מדינות דרום אמריקאיות", אמרה ראש ממשלת דנמרק.
לכן, מדינות האיחוד האירופי צריכות להגביר את מאמציהן להבטיח מפעלים נוספים באירופה כדי להגדיל את הייצור, טענה מטא פרדריקסן.
ניתן להשיג זאת באמצעות שיתופי פעולה בין המגזר הציבורי למגזר הפרטי, אמרה.
"היינו על הסף כשהמגיפה הגיעה לאירופה, שם לא היה לנו מספיק ציוד מגן. עכשיו אנחנו שם שוב עם מחסור בחיסונים, ואנחנו לא יכולים לקבל את זה ", הוסיפה.
פרדריקסן הזהירה כי נגיף הקורונה ידרוש מאמצי חיסון מתמשכים ברחבי העולם.
"לפני כשנה מגפה פגעה באיחוד האירופי, ושילחה מיליוני אירופאים להפסקות עבודה של חודשים שעולים מיליארדי יורו. בעוד שהתפתחות החיסון עברה מהר מבחינה היסטורית, פרדריקסן הדגישה כי היא לא מרוצה מההשקה כפי שהיא כעת. בעוד שישראל חיסנה שליש מאוכלוסייתה ובריטניה כרבע, האיחוד האירופי נמצא בפיגור של רק כ-4 אחוזים מהאוכלוסייה (3 אחוזים בדנמרק). פרדריקסן כינתה זאת "בעייתי" שהאיחוד האירופי עומד מאחורי ארה"ב, בריטניה וישראל. במקביל פרדריקסן שיבחה את הצעדים הנוכחיים לריסון התפשטות הנגיף הכוללים נעילה חלקית, התרחקות חברתית והגבלות שונות. לדבריה, דרכון חיסון משותף, הנתמך על ידי מדינות רבות, יקל על תהליך הפתיחה מחדש ויזרז את הנסיעה החוצה גבולות.
דנמרק עצמה כבר החלה בפיתוח דרכוני חיסונים דיגיטליים בשיתוף עם התעשייה הדנית ולשכת המסחר הדנית, שהם הכוחות המניעים העיקריים מאחוריה. מדינות אחרות באיחוד האירופי, כולל ספרד ואוסטריה גם שוקלות זאת. עם זאת, מדינות ב'משקל כבד' באיחוד כמו צרפת וגרמניה נותרו ספקניות לגבי דרכונים אלה.