הנשיא לשעבר ברק אובמה אמר כי הוא תומך בשילומים לאפרו-אמריקאים, אך החליט שהנושא 'לא ניתן לדיון' במהלך כהונתו בשל "התנגדות לבנה". באומרו כי שילומים כספיים "מוצדקים", אמר אובמה כי "אין הרבה שאלה לגבי העושר של המדינה הזאת, והכוח של המדינה הזו שנבנו בחלק משמעותי, לא באופן בלעדי, אולי אפילו לא רובו, אלא חלק גדול ממנו על גב עבדים".
הנשיא לשעבר בעל שתי הקדנציות אמר כי גם לאחר ביטול העבדות, "הדיכוי השיטתי והאפליה של האמריקנים השחורים נמשכו".
למרות זאת, אובמה אמר שהוא הגיע למסקנה שדחיפה לפיצויים לא תגיע לשום מקום. "מה שראיתי בימי נשיאותי היה פוליטיקה של התנגדות לבנה וטינה. הדיבורים על 'מלכות רווחה' ודיבור על 'עניים בלתי ראויים', והתגובה נגד האפליה המתקנת", אמר אובמה בשיחת פודקאסט עם הרוקר השמאליברוס ספרינגסטין בשם "Renegades: Born in the USA" , היו סימן מבחינתו שלא להעלות את הנושא לדיון.
"כל מה שגרם לסיכוי להציע למעשה כל סוג של תוכנית פיצויים קוהרנטית ומשמעותית, נראה לי, מבחינה פוליטית, לא רק שבלתי ניתן להתחיל, אלא גם בלי פוטנציאל להועיל", הוסיף.
ההערות של אובמה מסמנות משהו מעניין שכן בשנת 2008 הוא טען שהוא מתנגד לפיצויים במהלך מסע הבחירות שלו, כאשר אמר כי "הפיצויים הטובים ביותר שאנחנו יכולים לספק הם בתי ספר טובים בערים הפנימיות ומשרות לאנשים מובטלים", ייתכן ואובמה אמר זאת בעיקר כדי להיכנס לבית הלבן. בינתיים, נציגת בית הנבחרים שילה ג'קסון לי (D-Texas) הציגה בקונגרס הצעת חוק שתממן מחקר והצעות לפיצויים. "הוועדה תבחן עבדות ואפליה במושבות ובארצות הברית החל משנת 1619 ועד היום ותמליץ על פיתרונות מתאימים", כך על פי החקיקה.
הבית הלבן אמר כי הנשיא ביידן יהיה פתוח לקבוצה שתחקור את הנושא.
"הוא בהחלט יתמוך במחקר בנושא פיצויים", אמרה דוברת הבית הלבן ג'ן פסאקי בתדרוך בתחילת החודש.
"הוא מבין שאיננו זקוקים למחקר בכדי לנקוט בפעולה כרגע כנגד גזענות מערכתית, ולכן הוא רוצה לנקוט פעולות במסגרת ממשלתו בינתיים".