היועץ הרפואי הראשי של ג'ו ביידן ושל דולנד טראמפ, אנתוני פאוצ'י, הפך לדמות הראשית במדיניות הפרו-נעילה ומדיניות הרגולטורית המחייבת עטיית מסכה והסגרי חובה לנוסעים לחו"ל, אך הוא עצמו לא תמיד דגל בהסגרי החובה במהלך מגיפות.
בשנת 2014 הטיח פאוצ'י האשמות נגד מושל ניו ג'רזי דאז כריס כריסטי על אכיפת הסגרי חובה כנגד עובדי שירותי הבריאות שנסעו לאפריקה שבילו תקופות ממושכות סביב אנשים הנגועים בנגיף האבולה.
"כמדען וכאיש בריאות, אם היו שואלים אותי לא הייתי ממליץ על כך", הצהיר על אפשרות ההסגרים במהלך ראיון עם מרתה ראדץ' ברשת ABC.
פאוצ'י גם הצהיר, "אנו מעריכים את הפחדים של העם האמריקני, אך אינך מעוניין לקיים מדיניות שתהיה לה השלכות שליליות שלא בכוונה... אם אתה שם את כולם בסל אחד, אז יש לנו בעיה".
במהלך ראיון ל-NBC בשנת 2014 אמר פאוצ'י כי גורמים ממשלתיים "צריכים להתייחס בכבוד לאנשים חוזרים" כי "הם באמת גיבורים".
1/ Australia's quarantine of people who come from an area with some covid cases is in total breach of the science.
— �Sanjeev Sabhlok, Pope @Church of Reason& Liberty (@sabhlok) January 4, 2021
Even people returning from an area with Ebola but WITHOUT SYMPTOMS only need to be monitored, not quarantined. This is Fauci in 2014.https://t.co/vEDOTHN6ln pic.twitter.com/LVEzfnJ3Vj
"אנחנו קצת דרקוניים", הזהיר מנהל המכון הלאומי לאלרגיות ומחלות זיהומיות והתלונן כי ההסגרים עלולים לגרום לעמיתיו "לחוש מאוד מאוד לא נוחים".
פאוצ'י נפגש עם נינה פאם, עובדת בית חולים שחלתה בנגיף האבולה, וטיפלה במישהו שאובחן כחולה במחלה, אך לא ראה סיבה להסגר את עצמו לאחר מכן, והמשיך להופיע בחמש תוכניות בוקר על פי כתב העת וול סטריט ג'ורנל.
לעומת זאת, פאוצ'י קיבל את ההחלטה הפומבית לסגור עצמו במאי 2020 לאחר שעובד בבית הלבן של טראמפ חלה בוירוס COVID-19.
פאוצ'י קיבל ביום שני פרס כספי של מיליון דולר מישראל על עבודתו "בהגנה אמיצה על המדע" נגד "אופוזיציה חסרת ידיעה", כמו גם על עבודתו בחקר איידס בביקור בברים של הומוסקסואלים ובמרחצאות.