אמון הציבור האמריקאי בכל הנוגע ליעילות ובטיחות של החיסונים נגד נגיף הקורונה, עלה באופן משמעותי לקראת סוף השנה שעברה. זוהי המסקנה הבולטת ביותר של סקר שבוצע ע"י רשויות הבריאות בארה"ב ופורסם מוקדם יותר היום (שלישי).
אילוסטרציה (צילום: רויטרס / Getty Images / Shutterstock)
כזכור, לפני שמנות החיסון הראשונות של פייזר או מודרנה עשו את דרכן לעבר התושבים, סקרים רבים שפורסמו בארצות הברית העידו על חשש גדול בקרב הציבור הרחב.
במחקר שפורסם הבוקר ע"י המרכזים לבקרת מחלות ומניעתן (CDC) צוין כי בחודש ספטמבר נערך סקר, וממנו עלה שרק 39.4% מהמשיבים טענו שהם "יקבלו את החיסון בוודאות", או לחילופין "ככל הנראה יקבלו את החיסון".
כיום, לאחר שרשויות הבריאות כבר אישרו את שני החיסונים (ואישור שלישי בדרך), קרוב למחצית מן המשיבים (מעל 49%) העידו כי "יקבלו את החיסון בוודאות" או "ככל הנראה יקבלו את החיסון".
לצד זה, מגמה הפוכה נרשמה בכמות המשיבים שטענו שאין להם כל כוונה להתחסן, שירד מ-38.1% בספטמבר ל-32.1% בדצמבר.
באופן מעניין ביותר, רמת האמון לחיסונים משתנה לפי קבוצות גיל, מקום מגורים ועוד. כך למשל, בקרב בני 65 ומעלה - אותה קבוצת גיל שהייתה מהראשונות להתחסן - נרשמה עלייה משמעותית ברמת האמון בחיסונים.
לעומת זאת, הסקר מצא כי קבוצות רבות באוכלוסייה נוטות להתנגד לחיסונים, לרבות צעירים, בני מיעוטים, תושבים המתגוררים מחוץ לערים ובעלי השכלה נמוכה.
"על אף שנרשם זינוק ברמת האמון בחיסונים בין ספטמבר לדצמבר, קיים צורך ברור לעשות מאמץ נוסף ולהעלות את רמת האמון בחיסונים עוד יותר", כתבו מחברי המחקר ב-CDC, "מאמץ זה צריך לקרות הן ברמה הכללית-ארצית, והן ברמה ממוקדת יותר".