ממשל טראמפ ניסה לממש מדיניות שתאלץ את האוניברסיטאות האמריקאיות לחשוף שיתוף פעולה עם מכוני קונפוציוס שנוצרו על ידי ממשלת סין עתה ממשל ביידן ביטל את המדיניות בשקט כמה ימים לאחר השבעתו. אקסיוס דיווח כי בימים האחרונים לכהונתו, טראמפ נקט מדיניות שתחייב את המוסדות היסודיים, המשניים והעל-תיכוניים לחשוף את כל החוזים והעסקאות עם מכון קונפוציוס. על פי המדיניות, בתי ספר שאינם מדווחים על מידע זה יאבדו הסמכה לתוכנית החלפות הסטודנטים.
רישומים של משרד המידע והרגולציה העלו כי ביידן ביטל את המדיניות כבר ב-26 לינואר.
סת' קרופסי - מנהל המרכז לכוח ים אמריקאי במכון ההדסון - אמר לתנועת 'רפורמה בקמפוס' כי המדיניות יכולה להיות חלק מממשל ביידן המכייל מחדש את היחסים בין סין לאמריקה. עם זאת, לדבריו, הוא מקווה שהממשל החדש לא מנסה "להרגיע את סין". הוא הביע תקווה שממשל ביידן אינו מנסה "לבצע פתיחות שגורמת לה להישמע כאילו ארצות הברית אינה מודעת או אינה מעוניינת בהתפתחות הצבאית, ובתוקפנות הסינית נגד שכנים, במיליטריזציה בים סין הדרומי ובמאמציהם המוצלחים של הסינים לגנוב קניין רוחני".
תנועת 'רפורמה בקמפוס' דיווחה בהרחבה על השפעתה הגוברת של ממשלת סין על קמפוסי המכללות האמריקאים. באוגוסט הכריז שר החוץ לשעבר מייק פומפאו באופן רשמי על מכוני קונפוציוס כ"כוח משימה זרה" של הרפובליקה העממית של סין. פומפאו הסביר כי מכון קונפוציוס הוא "ישות המקדמת את מסע התעמולה הגלובלי וההשפעה הממאירה של בייג'ינג בקמפוסים בארה"ב ובכיתות בתי הספר בכל רחבי ארה"ב", הארגון "ממומן על ידי הממשלה הקומוניסטית הסינית והוא חלק ממנגנון ההשפעה והתעמולה הגלובלי שלה", אמר פומפיאו. מוקדם יותר בממשל טראמפ הוסיף הסנאטור טד קרוז (R-Texas) הוראה לחוק הרשאות ההגנה הלאומית האוסרת על מימון מכוני קונפוציוס והנשיא טראמפ חתם על המעשה.
אוניברסיטאות אמריקאיות קיבלו יותר מ-24 מיליון דולר מהמפלגה הקומוניסטית הסינית מאז 2015 - חלק ניכר ממימון זה הופנה למשאבים עבור הקמת מכוני קונפוציוס.