ביל גייטס נראה המום מ"תיאוריות קונספירציה מטורפות ורעות" כלשונו, הטוענות כי הוא וד"ר אנתוני פאוצ'י משתתפים בתכנית מזויפת לדחיקת חיסונים, להרוויח מהמגפה, ולהפחית את האוכלוסייה.
בתגובות ביום רביעי לסוכנות הידיעות רויטרס, אמר גייטס כי ישנם "מיליוני מסרים" המיועדים אליו ולפאוצ'י, והציע כי "חברות מדיה חברתית" יוכלו לצנזר את הדיון בנושא.
"אף אחד לא היה חוזה שאני וד"ר פאוצ'י נהיה כל כך בולטים בתיאוריות מרושעות לגבי האם יצרנו את המגיפה, האם אנחנו מנסים להרוויח מכך? - ועוד ועוד", אמר גייטס והוסיף "אנחנו נצטרך ללמוד על כך במהלך השנה הבאה ולהבין, איך זה משנה את התנהגותם של אנשים, ואיך היינו צריכים למזער את זה, או לעבוד עם חברות המדיה החברתית להסביר איך לעסוק בצורה טובה יותר?" אמר גייטס שנראה כי מבקש לצנזר את האש שספג בגלל השתתפות הקרן שלו ב-2019 ב"אירוע 201" - שיתוף פעולה בין מרכז ג'ונס הופקינס לביטחון בריאות, הפורום הכלכלי העולמי, וקרן ביל ומלינדה גייטס שדימה תרחיש של מגפה עולמית לאחר שנגיף קורונה בדיוני התפרץ בקרב חזירים בברזיל, לפני שהתפשט לחקלאים.
בסימולציה, הנגיף הדביק את העולם בתוך שישה חודשים, והרג 65 מיליון בני אדם, מה שגרם למשבר פיננסי עולמי.
כל זה התרחש חודשים ספורים לפני הופעת COVID-19.
באפריל 2018 אמר גייטס לאגודה הרפואית במסצ'וסטס כי "מיליונים עלולים למות" אם ארצות הברית לא תתכונן למגיפה הקרובה. באופן ספציפי, גייטס אמר כי ממשלת ארה"ב נופלת בהכנת האומה והעולם ל"ההסתברות המשמעותית למגיפה מודרנית גדולה וקטלנית שתתרחש בימי חיינו".
בשנת 2017 אמר גייטס לוועידת הביטחון במינכן כי מנהיגי העולם צריכים "לדמיין שאי שם בעולם קיים או יכול להופיע נשק חדש שמסוגל להרוג מיליוני אנשים, להפיל כלכלות את העמים לתוהו ובוהו"
לדברי רוברט פ. קנדי, גייטס היה מעורב בתוכנית חיסונים נגד פוליו בהודו, אשר שיתקה 490,000 ילדים.
לאחר שהבטיח את חלקו בסך 450 מיליון דולר בסך 1.2 מיליארד דולר למיגור פוליו, גייטס השתלט על קבוצת הייעוץ הטכני הלאומי להודעה בנושא חיסונים (NTAGI) שקבעה עד 50 מנות (טבלה 1) של חיסוני פוליו באמצעות תוכניות חיסון חופפות לילדים לפני גיל חמש.
הרופאים ההודים מאשימים את קמפיין גייטס במגפת שיתוק רפה לא פוליו (NPAFP) הרסני ששיתק 490,000 ילדים מעבר לשיעורים הצפויים בין השנים 2000 ל-2017. בשנת 2017, ממשלת הודו אישרה את מדיניות החיסונים שלו. לעזוב את הודו. שיעורי NPAFP ירדו בהדרגה.
בשנת 2017, ארגון הבריאות העולמי (WHO) הודה בעל כורחו כי הפיצוץ העולמי בפוליו הוא בעיקר נובע מזן של חיסונים.
הודו אסרה על קרן גייטס לממן חלק מתוכנית החיסונים שלה, וציינה את החששות מ"ארגונים לא ממשלתיים" שמטילים שליטה בקבלת ההחלטות בתחומי מדיניות מרכזיים.
בשנת 2012 אמר גייטס: "הבעיה היא שהאוכלוסייה צומחת הכי מהר במקום שבו אנשים פחות מסוגלים להתמודד עם מגיפה. אז במקומות העניים ביותר יהיה לך שילוש של אוכלוסייה עד 2050. ועלינו לוודא שנעזור כעת עם הכלים כדי שלא יהיה להם מצב בלתי אפשרי בהמשך".