ממשל ביידן מתקדם בהקמת ועדה 'דו-מפלגתית' שתלמד רפורמות פוטנציאליות לבית המשפט העליון ולבית המשפט הפדרלי, כך על פי פוליטיקו.
הוועדה, הממוקמת תחת משרדו של יועץ הבית הלבן, תיעזר ב"סיוע מאחורי הקלעים של עורך דינו של קמפיין ביידן, בוב באואר", בעוד שמנדט הוועדה "עדיין מוחלט", אנחנו יכולים רק לדמיין שזה הצעד הראשון לקראת ניסיונות הדמוקרטים "למלא את בית המשפט" כדי להתגבר על ההטיה השמרנית הנוכחית שבו.
על פי אנשים המכירים את הדברים, כמה חברים כבר נבחרו - כולל הפרופסור מאוניברסיטת ייל כריסטינה רודריגס - שכיהנה כסגנית עוזרת ליועץ המשפטי לממשלה אצל אובמה.
אחרים כוללים את קרוליין פרדריקסון, נשיאת אגודת החוקה האמריקאית, וג'ק גולדסמית', פרופסור בבית הספר למשפטים בהרווארד וסגן עוזר היועץ המשפטי לממשלה לשעבר במשרד המשפטים של בוש, על פי הדיווח.
פרדריקסון רמזה שהיא תומכת אינטלקטואלית ברעיונות כמו הרחבת בית המשפט. בשנת 2019 אמרה בראיון עם אריק לש, מנכ"ל לשכת עורכי הדין של ה-LGBT כי "לעתים קרובות אני מציינת בפני אנשים שאינם עורכי דין כי בית המשפט העליון אינו מוגדר כתשעה אנשים בחוקה, והוא שינה את גודלה פעמים רבות".
דעותיה של רודריגס על רפורמות בתי משפט פחות ברורות. והבחירה בגולדסמית', בינתיים, עשויה להיות זו שתתסכל פרוגרסיבים.
עמית בכיר במוסד הובר, גולדסמית' לא תמך בטראמפ אבל היה תומך קולני במינויו של ברט קוואנו לבית המשפט העליון - מינוי שעורר את הרצון הדמוקרטי להרחבת מספר המושבים בבית המשפט העליון.
גורם אומר לפוליטיקו כי הוועדה צפויה לכלול בין תשעה ל-15 חברים.
המהלך באהלאחר שהמועמדים דאז ג'ו ביידן וקמאלה האריס סירבו שוב ושוב לענות האם הם ימלאו את בית המשפט העליון בעוד שופטים בעקבות מותה של השופטת רות בדר גיסנבורג ומחליפתה השמרנית, השופטת איימי קוני בארט בשבועות שלפני הבחירות בנובמבר.
במקום לענות ישירות, נשבע ביידן להקים ועדה כזו לבחינת שינויים פוטנציאליים בבית המשפט, למרות שהוא אמר שהוא "לא חובב מילוי שופטים בבית המשפט".
"הדבר האחרון שעלינו לעשות הוא להפוך את בית המשפט העליון לכדורגל פוליטי בלבד, מי שיש לו הכי הרבה קולות מקבל את מה שהוא רוצה", אמר ביידן באוקטובר ל" 60 דקות "והוסיף" הנשיאים באים והולכים. שופטי בית המשפט העליון נשארים לדורות".