תושב אורגון המשיך להגיע למקום עבודתו על אף שחש ברע, וכעת רשויות הבריאות במדינה סבורות שהוא הוביל לשתי התפרצויות גדולות של נגיף הקורונה, בעקבותיהן לפחות 7 אנשים מתו ויותר מ-300 נאלצו להיכנס לבידוד.
אילוסטרציה (צילום: Getty Images)
בהודעת מחלקת הבריאות במחוז דאגלס (כ-250 ק"מ דרומית לעיר הגדולה באורגון, פורטלנד) נמסר כי העובד הגיע למקום עבודתו חרף המחלה, ובהמשך בדיקה חשפה כי אכן מדובר בחולה קורונה עם תסמינים.
בשלב זה, הרשויות החליטו שלא לפרסם את שם החברה או את זהות העובד, ולמעשה כלל לא ידוע אם מדובר בגבר או אישה. עם זאת, רשויות הבריאות כן סבורות שאותו אדם אחראי באופן ישיר לשתי התפרצויות של הקורונה במדינה:
"נכון ל-17 בדצמבר, אחת מההתפרצויות של הנגיף הובילה לשבעה מקרי מוות, ובשנייה יותר מ-300 בני אדם נאלצו להיכנס לבידוד", אמרו במחלקת הבריאות והוסיפו, "קשה לדמיין את החרטה העמוקה שאותו אדם מרגיש".
"קשה לדמיין את החרטה העמוקה שאותו אדם מרגיש"
עוד נמסר במחלקת הבריאות כי ההתפרצות הראשונה הובילה ל-20% מכלל קורבנות הנגיף במחוז מתחילת המגפה העולמית: "מתוך כל הבעיות והסוגיות שעמן אנו נאלצים להתמודד, נדמה שהעניין המדאיג ביותר הוא 'אירוע הדבקה המוניים'. במקרה הזה מדובר באירוע הדבקה המוני בלתי מכוון, בו אדם שחלה המשיך להגיע למקום עבודתו".
עד כה, המושג 'אירוע הדבקה המוני' בדרך כלל תיאר מפגשים המוניים כגון חתונות, לוויות, תפילות בבית כנסת או בכנסייה וכדומה. אך בדומה אליהם, גם במקרה הזה חולה קורונה בודד הביא להדבקה של עשרות בני אדם.
במחלקת הבריאות ביקשו מהתושבים לגלות אחריות אישית, ולהישאר בבית אם הם לא מרגישים טוב, גם אם הם טרם אובחנו כנשאי הנגיף באופן רשמי: "במקרה הזה, החולה ידע שהוא נשא הנגיף רק לאחר שהגיע למקום עבודתו. אך הוא ידע שהוא לא מרגיש טוב, וזו בדיוק הסכנה".
אילוסטרציה (צילום: Getty Images)
מתחילת המשבר, ברחבי אורגון אובחנו 106,821 נשאים ו-1,415 חולים מתו לאחר הידבקות בקורונה. במחוז המדובר (דאגלס) מספר הנשאים על כל 100 אלף תושבים עומד על 11.7. לשם השוואה, בעיר הגדולה במדינה (מחוז מולטנומה) הנתון עומד על 27.5 חולים על כל 100 אלף תושבים, ואילו במחוז המאוכלס ביותר בארצות הברית (לוס אנג'לס) ישנם 137.2 חולים על כל 100 אלף תושבים.