תחלואת הקורונה ברחבי ארצות הברית ממשיכה לעלות לרמה מדאיגה ביותר, ורק בשבוע האחרון אובחנו במדינה יותר מ-834 אלף נשאים (כ-120 אלף בכל יום). כבר בסוף השבוע, כאשר שיא התחלואה היומי נשבר בפעם השלישית ברציפות (עם 128 אלף), רשויות הבריאות הזהירו שהמגמה תורגש בתוך ימים בבתי החולים - דבר שלצערנו אכן קורה.
אילוסטרציה (צילום: AP)
היום (שלישי) דווח על 61,694 חולי קורונה המאושפזים בבתי החולים - המספר הגבוה ביותר שנרשם מאז תחילתה של המגיפה העולמית. למעשה, בשבוע האחרון אושפזו מדי יום למעלה מ-1,600 חולים נוספים, וקיים חשש גדול שנתון זה רק תלך ותעלה.
חשש בלוס אנג'לס: "אם לא נבלום את ההתפרצות של הנגיף, ניאלץ להורות על סגירת עסקים"
אם לא די בכך, כעת רשויות הבריאות חוששות שגם מספר המתים מקורונה יגדל, שכן בשתי תקופות השיא הקודמות נרשמה מגמה דומה: קודם כל התחלואה עולה, לאחר מכן האשפוזים, ובתוך כמה שבועות גם כמות המתים. הסיבה המרכזית לדאגה היא ש-44 מתוך 50 מדינות ארה"ב רשמו בשבוע החולף עלייה של לפחות 10% במספר הנשאים החדשים.
עד כה, קרוב ל-240 אלף קורבנות הנגיף נרשמו בארצות הברית, וההערכות הן שהנתון יגיע ל-350 אלף בתוך כחודשיים.
אילוסטרציה (צילום: AP)
באל פאסו שבטקסס (מדינה שאט אט מתקרבת למיליון נשאי קורונה), העירייה כבר הקימה שישה חדרי מתים ניידים והזמינה ארבעה נוספים. כפי שדיווחנו בחודש שעבר, מצב חירום הוכרז בעיר לאחר שכמות המאושפזים זינקה ב-300% והמיטות בבתי החולים אזלו.
אך שלא יהיה ספק, המגמה המדאיגה מורגשת בכל ארצות הברית: מושל אילינוי הזהיר הבוקר כי מספר המאושפזים במדינתו ממשיך לעלות, ובקצב גבוה בהרבה לעומת חודשי האביב. על אף ששיקגו לא במצב טוב במיוחד, המושל הבהיר שהמגיפה פוגעת באופן קשה גם באזורים מחוץ לעיר ולמחוז קוק שבו היא נמצאת.
באוהיו המצב גרוע עוד יותר, ולפי ד"ר ברוס ונדרהוף - בכיר במערכת הבריאות המקומית - בתי החולים במדינה רושמים בימים האחרונים "זינוק חסר תקדים במספר חולי הקורונה. זה מורגש בכל מחוז במדינה, אם לא נצליח להשתלט על הווירוס הזה ולהוריד את התחלואה, לא נוכל להמשיך להעניק לחולי קורונה טיפול במקביל לחולים אחרים. נצטרך לדחות ניתוחים, גם אם מדובר בהליך מציל חיים".
אילוסטרציה (צילום: AP)
במקביל, מושל יוטה, גארי הרברט, נאלץ להכריז על מצב חירום במדינה ולהורות על חובת חבישת מסכות - צעד שמרבית המושלים הרפובליקנים היססו לבצע עד כה: "בתי החולים במדינה על סף מצב שבו הם לא יוכלו להעניק טיפול לאנשים נוספים, בייחוד בטיפול נמרץ", הוא הסביר אתמול.
על אף שחברת התרופות פייזר הודיעה השבוע כי ניסויי החיסון לקורונה הגיעו ל-90% הצלחה, יעברו חודשים ארוכים עד שניתן יהיה לייצר ולהפיץ את החיסון בכמות הנדרשת. "החיסון בדרך, צריך להחזיק מעמד עוד קצת", אמר היום ד"ר אנתוני פאוצ'י, "זה מעורר תקווה, אבל במקביל עלינו להתייחס לקורונה ברצינות, לחבוש מסכות ולשטוף ידיים".