אורגון אמורה להיות המדינה הראשונה בארה"ב שמוציאה את הפללת ה"סמים קשים" כמו הרואין, קוקאין ו- LSD מחוץ לחוק.
על המהלך יוכלו להצביע הבוחרים בפנקס יום הבחירות.
היוזמה, שנקראה מידה 110, עשויה "לשנות באופן דרסטי" את מערכת המשפט של המדינה, ציינו ב-ABC News.
לאלה הנתפסים עם סמים קשים, תהיה כעת אפשרות לשלם קנס בסך 100 דולר או להשתתף במרכזי התאוששות וגמילה חדשים, המשולמים במיסים ממכירת מריחואנה קמעונאית.
לפי המדד החדש, החזקת פחות מגרם אחד של הרואין או מת'אמפתמין, 2 גרם קוקאין, 12 גרם פסילוסיבין (פטריות), 40 מנות של LSD, אוקסיקודון או מתדון וגרם אחד של MDMA כולן לא יחייבו הפללה.
במדינות כמו פורטוגל, הולנד ושוויץ כבר יישמו מדיניות הפללה דומה.
בפורטגואל, השינוי לא ראה "שום גל" בשימוש בסמים חדשים, ולמעשה, מקרי המוות מסמים ירדו בעוד מספר האנשים במדינה שטופלו בהתמכרות עלה ב-20% בין השנים 2001 לשנת 2008.
ועדת ההנהלה הראשית של האו"ם לתיאום הודיעה בשנת 2019 כי היא "תקדם חלופות להרשעה וענישה במקרים המתאימים, כולל ביטול הפללה של החזקת סמים לשימוש אישי" במטרה "לטפל בצפיפות בכלא ובכליאת יתר על ידי אנשים שהואשמו בפשעי סמים”.
המהלך החדש במדינת אורגון מגובה על ידי "איגוד האחיות באורגון, המכללה האמריקאית לרופאים, והאקדמיה לרופאי משפחה באורגון", כך לפי ABC.
הקבוצות טוענות כי: "להעניש אנשים על שימוש בסמים והתמכרות זה יקר ולא עבד. יותר טיפול בסמים, ולא ענישה, היא גישה טובה יותר".
בצד השני של הוויכוח עומדים 24 פרקליטי מחוז, הטוענים כי האמצעי "מבטל את הפללתם של החזקת סוגי הסמים המסוכנים ביותר (וגם) יוביל לעלייה בקבילות הסמים המסוכנים".
פרקליט מחוז מולטנומה, מייק שמידט, טען בחזרה: "חוקי סמים מוטעים יצרו פערים עמוקים במערכת המשפט. לעצור אנשים עם התמכרויות זה עונש אכזרי כי זה מטיח בהם רישום פלילי לכל החיים שיכול להרוס חיים ".